H Mercedes μάς δείχνει το εσωτερικό της νέας EQE SUV (photos)


Πολυτέλεια, πρωτοποριακός χαρακτήρας, συνδυασμός «θερμών» και «ψυχρών» χρωμάτων και μία τεράστια ψηφιακή οθόνη!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 16/8/2022

H Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από το εντυπωσιακό, είναι η αλήθεια, εσωτερικό του νέου της ηλεκτρικού EQE SUV, το οποίο θα κάνει «πρεμιέρα» στις 16 Οκτωβρίου του 2022.

«Η παραλλαγή πολλαπλών χρήσεων του EQE saloon», όπως η ίδια η γερμανική εταιρία χαρακτηρίζει το EQE SUV, διαθέτει τις βασικές καινοτομίες του EQS, αλλά την ίδια στιγμή είναι πιο δυναμικό από το μεγάλο του «αδερφό», το EQS SUV.

Ο διαθέσιμος χώρος των επιβατών, τόσο για το κεφάλι και τα πόδια, όσο και για τους αγκώνες, είναι από τους πιο ευρύχωρους της κατηγορίας του. Βασισμένο στη μεγάλη ηλεκτρονική πλατφόρμα Mercedes-EQ, το EQE SUV διαθέτει εσωτερικό που αγγίζει την πλήρη ψηφιοποίηση.

Ιδίως με την προαιρετικά διαθέσιμη ψηφιακή οθόνη MBUX Hyperscreen, ολόκληρος ο πίνακας οργάνων είναι μια ευρεία οθόνη. Στην πραγματικότητα υπάρχουν τρεις μεγάλες οθόνες υψηλής ανάλυσης οι οποίες ενώνονται διαδοχικά κάτω από μία συνεχόμενη γυάλινη επιφάνεια.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, το βλέμμα τραβούν οι αεραγωγοί που είναι κατασκευασμένοι σε σχήμα τουρμπίνας και «παίζουν» επίτηδες με το υπεραναλογικό θέμα του εσωτερικού, μέσω της αντίθεσης μεταξύ της ταυτόχρονης χρήσης παραδοσιακών αλλά και μοντέρνων υλικών.

Όλα αυτά, κινούνται ανάμεσα στην υψηλής τεχνολογίας μηχανική ακρίβεια και την ψηφιακή τεχνολογία. Το εμπρός τμήμα της κεντρικής κονσόλας ενώνεται με τον πίνακα οργάνων, ενώ η ζώνη εξαερισμού συνεχίζεται από το cockpit προς τις εμπρός πόρτες.

Ο πρωτοποριακός χαρακτήρας και τα παραδοσιακά υλικά δίνουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του EQE SUV. Η Mercedes διαθέτει 5 χρωματικούς συνδυασμούς, που «παντρεύουν» αρμονικά τις θερμές και ψυχρές αποχρώσεις, όπως για παράδειγμα το «ζεστό», μοντέρνο καφέ balao με το γκρι neva και το Biscay μπλε/μαύρο.

Επιπλέον, ένα νέο υβριδικό υλικό με «τη ζεστασιά του ξύλου και την τεχνική δροσιά του πραγματικού αλουμινίου» χρησιμοποιείται στην καμπίνα του SUV. Την ίδια ώρα, διακοσμήσεις από ξύλο, αλουμίνιο, τρισδιάστατο ανθρακίτη και λεπτά μεταλλικά επιχρίσματα ολοκληρώνουν τα στοιχεία στην καμπίνα.