Η Nissan ξεμπέρδεψε με τις ΜΕΚ – Όλα τα νέα μοντέλα στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά


Ο στόχος της Nissan για πλήρη εξηλεκτρισμό στην Ευρώπη μέχρι το 2030 φαίνεται να μοιάζει ολοένα και πιο κοντά στο να επιτευχθεί. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: NISSAN
  • 26/9/2023

Η Nissan ανακοίνωσε ότι όλα τα νέα μοντέλα που θα λανσάρει στην Ευρώπη εφεξής θα είναι ηλεκτρικά, στην προσπάθεια για πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας έως το 2030. Ως μέρος αυτής της στρατηγικής, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε δύο νέα προϊόντα, τα οποία θα καταφτάσουν στους καταλόγους σύντομα.

Η ονομασία του πρώτου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, όμως είναι γνωστό ότι θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Sunderland όπου παράγεται και το Leaf. Καμία περαιτέρω πληροφορία για το συγκεκριμένο δε δόθηκε στη δημοσιότητα, όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα ηλεκτρικό SUV το οποίο θα έρθει ως αντικαταστάτης του Leaf.

Όσο για το δεύτερο μοντέλο, η Nissan επιβεβαίωσε ότι είναι ο διάδοχος του Micra και θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της το 2025. Θα κατασκευάζεται από τη Renault στο Douai της Γαλλίας στο πλευρό του πολυαναμενόμενου Renault 5.

Σχετικά με αυτό, η Nissan τράβηξε το κάλυμμα την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου του Concept 20-23, το οποίο προϊδεάζει και προετοιμάζει το έδαφος για τον ερχομό του αντικαταστάτη του Micra.

«Το EV είναι η απόλυτη λύση κινητικότητας. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πελάτες έχουν ήδη συμμετάσχει στο ταξίδι μας, έχουν βιώσει την ικανοποίηση που προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Nissan και δεν υπάρχει γυρισμός τώρα,» δήλωσε ο Makoto Uchida, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan.

«Τα EV που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το κλειδί για να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα, η οποία είναι θεμελιώδες ζητούμενο στο όραμά μας Ambition 2030. Η Nissan θα κάνει τη μετάβαση σε πλήρως ηλεκτρικά έως το 2030 στην Ευρώπη - πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό για την εταιρεία μας, τους πελάτες μας και για τον πλανήτη.»

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η εταιρεία ανέβασε τον πήχη, βάζοντας έναν ακόμη πιο φιλόδοξο στόχο, αφού σκοπεύει να λανσάρει 19 νέα EV μέχρι το 2030. Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρόκειται να αποτελούν το 98% των συνολικών πωλήσεών της μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2026, δηλαδή στις 31 Μαρτίου 2027.