Η Nissan θέλει να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τη νεολαία


Η Nissan θέλει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των 20άρηδων με χρήματα για νέο όχημα κυκλοφορώντας ένα EV που θα απευθύνεται σε αυτούς.

  • ΦΩΤΟ: Nissan
  • 31/10/2023

Το 2014, η Nissan είχε παρουσιάσει την Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκυο (νυν Έκθεση Κινητικότητας Ιαπωνίας) το IDx, και το IDx Nismo (βλ. κεντρική φωτογραφία), ένα σπορ αυτοκίνητο για τους νέους.

Δέκα χρόνια μετά, και η εταιρεία δεν έφτασε ποτέ ούτε καν κοντά στην παραγωγή αυτού του concept, ωστόσο ίσως να πλησιάζει η ώρα για ένα μοντέλου που θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της μάρκας, Ivan Espinoza, μίλησε στο περιοδικό Top Gear για αυτήν την προοπτική, εξηγώντας:

«Ανάλογα με το ποια εποχή εξετάζει κανείς, είχαμε πάντα ένα σπορ αυτοκίνητο entry-level, είτε αυτό ήταν το GT-R, είτε το Z, είτε ένα hot hatch όπως το Pulsar. Κι αυτό είναι που μας λείπει τώρα, ένα όχημα με χαμηλή τιμή και σπορ επιδόσεις.»

Τόνισε, πάντως, ότι δεν θα έχει τη μορφή hot hatch, άρα δεν θα είναι συνέχεια του Pulsar, αλλά θα είναι ένα «μικρό σπορ ηλεκτρικό όχημα» και «κάπως πιο προσιτό» για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του νεανικού αγοραστικού κοινού, κυρίως εκείνων που είναι στα 20 τους χρόνια.

Για να προσελκύσει τη νεολαία, ο Espinoza τονίζει πως το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι «συναρπαστικό στην οδήγηση», ενώ λογικά θα υπάρχει κι έκδοση Nismo.

Φαίνεται πως θα εντάσσεται στην κατηγορία των Toyota GR86 ή Mazda MX-5, αλλά το ερώτημα είναι και η τιμή, καθώς το Z είναι το πιο φθηνό, σπορ μοντέλο της μάρκας, και στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, κοστίζει περί τα 40.000 δολάρια.

Πηγή: TopGear.com