Η Skoda παρουσιάζει νέο SUV στις 15 Μαρτίου - Η πρώτη εικόνα του (video)


Η ταυτότητα της ολοκαίνουριας προσθήκης στην γκάμα της Skoda παραμένει «μυστική», ωστόσο όλα τα στοιχεία «οδηγούν» σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SKODA AUTO
  • 8/3/2024

Η ανακοίνωση, από μία αυτοκινητοβιομηχανία, της ημέρας πραγματοποίησης της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, με βασικό θέμα τον οικονομικό απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, μπορεί να μην ακούγεται τόσο ενδιαφέρουσα είδηση.

Ωστόσο, πολύ συχνά, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, οι εταιρείες επιλέγουν να παρουσιάσουν και τα σχέδιά τους για το μέλλον, τα οποία ενίοτε περιλαμβάνουν και «ζουμερές» ειδήσεις για τον εμπλουτισμό της γκάμας τους. Αυτό συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση με την Skoda.

Οι Τσέχοι έκαναν γνωστό ότι το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2024 θα μεταδώσουν ζωντανά στο διαδίκτυο τη φετινή Ετήσια Συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιαστούν οι βασικοί οικονομικοί δείκτες για το 2023 αλλά και η προοπτική για τις τρέχουσες εξελίξεις και τα στρατηγικά της σχέδια. Και πρόσθεσαν: «Επιπλέον, η Skoda Auto θα παρουσιάσει μια αποκλειστική ματιά του σχεδιαστικού της concept για ένα μελλοντικό ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία».

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα και ένα teaser video στο οποίο φαίνεται μόνο το εμπρός μέρος ενός SUV, για την ταυτότητα του οποίου δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα.

Η συγκεκριμένη διατύπωση επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Αν και θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένα concept car που θα αποτελεί «πρόγευση» για ένα μελλοντικό EV, τα περισσότερα ΜΜΕ του εξωτερικού «συμφωνούν» ότι πρόκειται για το νέο Elroq.

Αν το όνομα δε σας λέει τίποτα, πρόκειται για το νέο compact SUV που θα αποτελέσει τον ηλεκτρικό διάδοχο του Karoq. Η ίδια η Skoda το έχει προαναγγείλει από τον Απρίλιο του 2023, στο πλαίσιο εκδήλωσης στην οποία παρουσίασε όλα τα μοντέλα που θα προστεθούν στην γκάμα της μέχρι και το 2026.

Τότε, η φίρμα είχε τοποθετήσει χρονικά την παγκόσμια πρεμιέρα του Elroq εντός του 2024. Στα ελάχιστα στοιχεία που είχε κάνει γνωστά ήταν ότι το μήκος του θα είναι περίπου 4,5 m, ότι θα συνδυάζει την πρακτικότητα και την ευρυχωρία, αποτελώντας το ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο για αστικές και υπαίθριες μετακινήσεις.

Βέβαια, εκτός από το Elroq, μέχρι το 2026 περιμένουμε άλλα δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα, το «Small» και το «Space», με το πρώτο να περιγράφεται ως ένα μεγαλύτερο, σε στιλ SUV, Scala και το δεύτερο ως ένα 7θέσιο SUV μήκους περίπου 4,9 m και με άπλετους χώρους, εμπνευσμένο από το Vision 7S concept car.

Ωστόσο, με βάση και το teaser video, δύσκολα πρόκειται να αποκαλυφθεί κάποιο εκ των δύο. Μπορούμε να διακρίνουμε στο νέο μοντέλο το αμάξωμα τύπου SUV, το νέο φωτιζόμενο λογότυπο της Skoda στο καπό - που αντικαθιστά το σήμα της εταιρείας - και το σχήμα των LED φωτιστικών σωμάτων, με μια οριζόντια φωτεινή μπάρα να τα ενώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό το Skoda Superb Combi των 720 PS «σοκάρει» με την ταχύτητα και τον ήχο του (video)

Η Skoda το τερμάτισε! Αυτή είναι η πιο ισχυρή Octavia RS που παρουσιάστηκε ποτέ (photo)

Στην Ελλάδα η νέα Skoda Fabia - Δείτε αναλυτικά τιμές και εκδόσεις