Η VW ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τιμή κάτω των 25.000 ευρώ


Παράλληλα αποκαλύφθηκε πως το τμήμα επιδόσεων VW R θα εξηλεκτριστεί πλήρως μέχρι το 2030, δίνοντας έμφαση στη γρήγορη φόρτιση των μοντέλων.

  • 27/10/2022

H VW εμφανίζεται έτοιμη να... πατήσει τέρμα το γκάζι προς τον ηλεκτρισμό και αυτό έγινε απόλυτα ξεκάθαρο από τις δηλώσεις του ο CEO της φίρμας Thomas Schafer, που έγιναν 100 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Αρχικά ο Γερμανός αποκάλυψε πως η γκάμα θα γίνει στο σύνολό της αμιγώς ηλεκτρική έως το 2033, αναθεωρώντας τον αρχικό στόχο που μιλούσε γενικά για τη διετία 2033-35.

O κ. Thomas Schafer Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen.
O κ. Thomas Schafer Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen.

Από εκεί και πέρα η φίρμα θα λανσάρει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026 εκ των οποίων το ένα θα αποτελέσει τη βάση και θα προσφέρεται σε δελεαστική τιμή που δεν θα ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε δύο τύπους αμαξώματος, hatchback και crossover.

Όσον αφορά στο facelift του ID.3αυτό θα έρθει μέσα στο 2023 με τις παρεμβάσεις να επικεντρώνονται στα υλικά αλλά και στη γενικότερη ποιότητα της πρότασης, ενώ η crossover εκδοχή βρίσκεται υπό ανάπτυξη και η ομάδα που έχει αναλάβει το project εργάζεται εντατικά.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι τα επόμενα χρόνια η VW θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας ώστε κάθε εργοστάσιο να επικεντρώνεται σε μια πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες σχεδιαστικές γραμμές για διαφορετικά μοντέλα, με στόχο τις οικονομίες κλίμακας.

O Schaefer αναφέρθηκε και στον υψηλό αριθμό των μοντέλων που υπάρχουν στη γκάμα και η οποία θα περιοριστεί σημαντικά ώστε να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους έως και 8% έως και το 2025.

Σημαντικές δηλώσεις έγιναν και από τον ο επικεφαλής του τμήματος VW R, Reinhold Ivenz, στο βρετανικό Autocar, αποκαλύπτοντας ότι όλες οι προτάσεις υψηλών επιδόσεων των Γερμανών θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές μέχρι και το 2030. Οι βάσεις για να έρθουν αυτά τα μοντέλα έχουν ήδη ξεκινήσει να μπαίνουν και ένα από τα στοιχεία πάνω θα επικεντρωθεί η εταιρεία είναι η άνετη και γρήγορη φόρτιση.