Η XPeng... πετάει στο Dubai με το X2, το ηλεκτρικό της ιπτάμενο αυτοκίνητο (photos-video)


Το XPeng X2 ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση στο Dubai, προωθώντας την εναέρια ηλεκτροκίνηση, και αποδεικνύοντας ότι το concept του ιπτάμενου αυτοκινήτου είναι απολύτως εφικτό και λειτουργικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: XPENG AEROHT
  • 24/10/2022

Το πρώτο ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα της XPeng, το XPeng X2, ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση, σε μία εκδήλωση που σηματοδότησε την αυγή μιας νέας πραγματικότητας για την κινεζική εταιρεία.

Το X2 πέρασε από ενδελεχείς ελέγχους ασφαλείας και κατάφερε να αποσπάσει την έγκριση για πτήση από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Dubai (Dubai Civil Aviation Authority - DCAA). Το κοινό παρακολούθησε την παρουσίαση-πτήση του X2, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του GITEX Global tech show και έλαβε χώρα στο Dubai World Trade Center.

Σύμφωνα με τις αναφορές του DCAA, το X2 τα πήγε περίφημα στην πρώτη του πτήση και απέσπασε εξαιρετική βαθμολογία για τη σταθερότητά του. Η πτήση δεν ήταν περίπλοκη, καθώς έμοιαζε πολύ με αυτήν ενός drone.

Για την κατασκευή του, η XPeng συνεργάστηκε με τη θυγατρική της εταιρεία, Aeroht, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες «ιπτάμενων αυτοκινήτων» στην Ασία, όπως αυτοαποκαλείται. Ο σχεδιασμός του είναι ιδανικός για ταξίδια με μικρή διαδρομή στην πόλη, όπως για παράδειγμα, η περιήγηση σε αξιοθέατα ή η διακομιδή ασθενών.

«Η δημόσια εμφάνιση του XPeng X2 στο Dubai αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα για την XPeng Aeroht και το διεθνές επίτευγμα των ιπτάμενων αυτοκινήτων. Το Dubai είναι η 'Πόλη της Καινοτομίας', γεγονός που αποτελεί τον λόγο που αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε εδώ την πρώτη δημόσια πτήση του X2. Η σημερινή πτήση είναι ένα τεράστιο βήμα στην εξερεύνηση της μελλοντικής κινητικότητας για την XPeng,» είπε ο Brian Gu, Στέλεχος και Πρόεδρος της XPeng.

Το διθέσιο XPeng X2 διαθέτει δύο διαφορετικές λειτουργίες πτήσης, τη χειροκίνητη και την αυτόνομη, με τη δεύτερη να υπόσχεται ασφαλή και έξυπνη μεταφορά των επιβατών στον επιθυμητό προορισμό, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία.

Η XPeng ολοκλήρωσε την πρώτη πτήση του ιπτάμενου αυτοκινήτου της με ένα μοντέλο 5ης γενιάς, το οποίο προσφέρει αποκλειστικά τη δυνατότητα πτήσης, και όχι αυτήν της οδήγησης. Οι Κινέζοι όμως, βρίσκονται στο στάδιο εξέλιξης και της 6ης γενιάς του μοντέλου, η οποία θα προσφέρει τόσο αυτόματη, όσο και χειροκίνητη πτήση αλλά και οδήγηση. Περισσότερες πληροφορίες για την επόμενη γενιά του μοντέλου θα αποκαλυφθούν από την XPeng Aeroht στην εκδήλωση 1024 XPeng Tech Day σήμερα, στις 24 Οκτωβρίου.  

Δείτε την πρώτη πτήση του Xpeng X2: