Jeep Avenger 4x4 Concept: Αμιγώς ηλεκτρικό και τετρακίνητο (photos)


Η Jeep παρουσίασε στο Παρίσι και την πρωτότυπη τετρακίνητη έκδοση του νέου ηλεκτρικού Jeep Avenger.

  • 18/10/2022

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, Jeep Avenger, που παρουσιάστηκε από την Jeep στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τη Δευτέρα (17/10), θα έχει και τετρακίνητη έκδοση, η οποία αποκαλύφθηκε στο κλείσιμο της παρουσίασης από τον CEO της εταιρίας, Christian Meunier.

Πρόκειται για το πρωτότυπο Jeep Avenger 4x4 Concept, που συνδυάζει το στιλ, τις δυνατότητες και την καινοτομία σε μια συμπαγή πλατφόρμα, δίνοντας το ξεκάθαρο στίγμα του νέου μέλους που θα ενταχθεί στο προσεχές μέλλον στην οικογένεια των μοντέλων 4xe της Jeep.

«To Avenger σχεδιάστηκε εξαρχής ως ένα αυθεντικό Jeep, με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση 4x2 να προσφέρει ήδη τις εντυπωσιακές δυνατότητες κίνησης σε κάθε διαδρομή που χαρακτηρίζουν τη μάρκα. Όμως δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε το αποτέλεσμα εφαρμογής ενός αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος 4x4 σε ένα τόσο συμπαγές όχημα με δυνατή προσωπικότητα», δήλωσε ο κ. Meunier κατά την αποκάλυψη του πρωτοτύπου Jeep Avenger 4x4 Concept.

Εξωτερικά το 4x4 Concept φέρει μια σειρά off-road χαρακτηριστικών, όπως οι γάντζοι πρόσδεσης, τα φαρδύτερα φτερά και τα ελαστικά με χωμάτινο προσανατολισμό. Τα παραπάνω στοιχεία συνδυάζονται με ακόμα καλύτερη γωνία προσέγγισης (21 μοιρών αντί 20), γωνίες ράμπας και διαφυγής 20 και 34 μοιρών, αντίστοιχα και απόσταση από το έδαφος που υπερβαίνει τα 200 mm.

Στο εμπρός μέρος υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη προστασία για το αμάξωμα, αλλά και επιπλέον φωτιστικά σώματα. Το καπό έχει δεχθεί ειδική επίστρωση ώστε να εμποδίζει την αντανάκλαση του φωτός, ενώ προστατευτικό φιλμ προστατεύει σχεδόν το σύνολο του αμαξώματος. 

Παράλληλα με το Avenger 4x4 Concept παρουσιάστηκε και ένα νέο, πρωτότυπο σύστημα πρόσδεσης φορτίου στην οροφή, το οποίο είναι εξαιρετικά ελαφρύ, πρακτικό και ανθεκτικό.

Το πρωτότυπο αντιπροσωπεύει την απόλυτη έκφραση των δυνατοτήτων των μοντέλων της Jeep στη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης, προσφέροντας ένα συνδυασμό όπου ο αγοραστής επωφελείται από ακόμα καλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες, ακόμα περισσότερη ελευθερία και περισσότερη διασκέδαση και όλα αυτά οδηγώντας σχεδόν σε απόλυτη ησυχία.

«Εδώ στο Παρίσι δείξαμε ότι έχουμε ήδη έτοιμη μια πλήρη γκάμα, νέων, ικανών και εξηλεκτρισμένων οχημάτων 4x4. Όλα αυτά με έναν ξεκάθαρο στόχο: να γίνουμε η νούμερο ένα μάρκα εξηλεκτρισμένων SUV στον κόσμο, καθώς συνεχίζουμε την πορεία μας ώστε να κάνουμε πράξη τη φιλοσοφία μας Zero Emission Freedom», σχολίασε ο CEO της Jeep.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Avenger εντάσσεται στην ήδη 100% εξηλεκτρισμένη γκάμα μοντέλων της Jeep στην Ευρώπη.