Νέες μπαταρίες με μεγαλύτερη πυκνότητα ενέργειας από την Rimac


Η Rimac εργάζεται σε μια νέα μονάδα μπαταρίας που θα χρησιμοποιεί μεγαλύτερες κυλινδρικές κυψέλες διαμέτρου 46 mm, καθώς προσπαθεί να αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα των μελλοντικών της μπαταριών.

  • 18/7/2022

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης, ο επικεφαλής έρευνας και προηγμένης μηχανικής της Rimac Technology, Wasim Sarwar Dilov, αποκάλυψε ότι η κροατική εταιρεία εργάζεται σε δομικά πακέτα μπαταριών που θα αποτελούν μέρος του αμαξώματος. Η Rimac θέλει επίσης να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα μετατροπής από κυψέλη σε πακέτο», που σημαίνει ότι στοχεύει οι κυψέλες μπαταριών να αντιπροσωπεύουν το 75 τοις εκατό της συνολικής μάζας του αυτοκινήτου.

 Οι κυψέλες της Porsche Taycan αντιπροσωπεύουν το 63 τοις εκατό της μάζας του αυτοκινήτου, ενώ το Tesla Model 3 το αυξάνει στο 64 τοις εκατό και η Rimac Nevera βρίσκεται επί του παρόντος στο 67 τοις εκατό.

Η Tesla ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε κυλινδρικές κυψέλες διαμέτρου 46 mm λόγω της βελτιωμένης ενεργειακής τους πυκνότητας. Οι κυψέλες της Tesla έχουν ύψος 80 mm, αλλά ο Dilov λέει ότι τα κύτταρα της Rimac θα έχουν ποικίλα ύψη ανάλογα με την εφαρμογή τους.

Οι στόχοι ανάπτυξης της Rimac για το νέο σκέλος εξαρτημάτων της είναι να προμηθεύσει τουλάχιστον 40.000 πακέτα μπαταριών το 2023 και 200.000 έως το 2028. Ο Dilov αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει επί του παρόντος συζητήσεις με τρεις κατασκευαστές μπαταριών για να προμηθεύσει τις κυψέλες για το νέο της όχημα.

«Προηγουμένως απλώς προσπαθήσαμε να βρούμε τις καλύτερες κυψέλες μπαταρίας που μπορούσαμε. Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε κυψέλες για μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα, μπορείτε να το κάνετε αυτό», είπε ο Dilov. «Τώρα, καθώς αυξάνουμε σημαντικά τους όγκους μας, βρισκόμαστε σε μια διαφορετική εποχή».

Ενώ η Rimac προσπαθεί να βελτιώσει το υλικό των μπαταριών της, ο Dilov λέει ότι είναι το λογισμικό της εταιρείας που την διαφοροποιεί πραγματικά από τους ανταγωνιστές της.

«Το υλικό μας είναι υπέροχο, αλλά το ίδιο και το λογισμικό», είπε ο Dilov. «Ωστόσο, με το λογισμικό μας μπορούμε να εξάγουμε περισσότερες επιδόσεις από οποιαδήποτε δεδομένη κυψέλη από τους ανταγωνιστές μας.»