Νέο FIAT 500 Topolino, όπως λέμε Citroen Ami


Σύμφωνα με πληροφορίες, η FIAT εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει την ονομασία Topolino σε ένα νέο μοντέλο της το οποίο θα βασίζεται στο Citroën Ami.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/4/2022

Η FIAT, ως μέλος του Ομίλου Stellantis, έχει τη δυνατότητα χρήσης της τεχνολογίας αυτού στα νέα μοντέλα της. Καθώς η τάση που αρχίσει να διαμορφώνεται πλέον είναι να επανέρχονται στο αυτοκινητικό προσκήνιο ιστορικά μοντέλα ως αμιγώς ηλεκτροκίνητα, η ιταλική εταιρεία δεν θα μπορούσε να υστερήσει σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην «Automotive News Europe», η FIAT θα μπορούσε να παρουσιάσει το νέο Topolino χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και την πλατφόρμα του Citroën Ami. Επειδή η βάση είναι ήδη διαθέσιμη, ενδεχομένως αυτό να γίνει σύντομα και το καινούργιο ιταλικό μοντέλο να παρουσιαστεί εντός της επόμενης χρονιάς, σε περίπτωση που αποφασιστεί τελικά η παραγωγή του. 

Θυμίζουμε ότι και η Opel έχει δημιουργήσει το Rocks-e, το οποίο είναι «αδελφάκι» του Ami με σκοπό να προσφέρει και η γερμανική εταιρεία ένα σχετικά φτηνό όχημα για τη μετακίνηση εντός πόλης. 

Opel Rocks-e.
Opel Rocks-e.

Το προσωνύμιο «Topolino» («ποντικάκι») δόθηκε από τους Ιταλούς στο FIAT 500 που παρουσιάστηκε το 1936 και κατασκευαζόταν ως το 1955, για να αντικατασταθεί το 1957 από το Nuova 500, από που γνωρίζουμε και ως «Cinquecento» («Πεντακοσαράκι», στην Ελλάδα).

FIAT 500 A «Topolino».
FIAT 500 A «Topolino».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η FIAT έχει κατασκευάσει ήδη ένα πρωτότυπο του νέου Topolino και διοργάνωσε μία ενδοεταιρική εκδήλωση όπου το έδειξε σε έναν περιορισμένο αριθμό επιλεγμένων αντιπροσώπων της για να δει τις αντιδράσεις και τα σχόλιά τους για το πώς είναι το σχήμα του και για το εάν θα μπορούσε να μπει σε διαδικασία παραγωγής και διάθεσής του στην αγορά.

Ένας από τους ντίλερ της εταιρείας που παραβρέθηκε στην παρουσίαση δήλωσε ότι το σχήμα του και ποιότητά του είναι καλύτερα απ’ ό,τι ισχύει στο Ami. Εάν τελικά το νέο Topolino μπει σε διαδικασία παραγωγής πιθανόν θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση με ανοιχτή οροφή, από μαλακό ύφασμα, όπως και στο πρώτο FIAT 500 «Topolino».