Νέος «αντίπαλος» για το Citroen Ami, 200 km αυτονομίας και γερμανική ταυτότητα (photos)


Η γερμανική Ari Motors φέρνει την επανάσταση στον τομέα της μικροκινητικότητας και λανσάρει το Ari 902, που έρχεται να τα «βάλει» με το Citroen Ami.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ARI MOTORS
  • 16/4/2023

Η Ari Motors λανσάρει τη δική της πρόταση στον τομέα της μικροκινητικότητας, με ένα νέο EV που έχει σχεδιαστεί για μεταφορές και παραδόσεις, προσφέροντας αποθηκευτικό χώρο που αγγίζει τα 766 L και αυτονομία που φτάνει στα 200 km με μία μόλις φόρτιση.

Τα επιβατικά μοντέλα δεν είναι τα μοναδικά που πρέπει να ταχθούν υπέρ του εξηλεκτρισμού. Και τα εμπορικά οχήματα καλούνται να κάνουν τη «στροφή» στον ηλεκτρισμό, μία κίνηση που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνολική τάση της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, να γίνει βιώσιμη. Έτσι, η γερμανική Ari Motors παρουσιάζει το νέο Ari 902, το οποίο θα φέρει την επανάσταση στις μεταφορές αγαθών στον αστικό ιστό.

Τρεις εκδόσεις του μοντέλου είναι διαθέσιμες: Pure, Comfort και Cargo. Η τελευταία είναι εκείνη που θα φανεί πιο χρήσιμη στους επαγγελματίες του χώρου των μεταφορών, αφού είναι εκείνη που προσφέρει τον περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα μικρό κι ευέλικτο, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Οι διαστάσεις του είναι λίγο μεγαλύτερες από αυτές του Smart ForTwo, με μήκος 2,95 m και φάρδος 1,5 m, ενώ μπορεί να «κουβαλήσει» φορτίο έως και 190 kg. Η έκδοση Cargo είναι εξοπλισμένη με διάφορα λουριά και γάντζους που βοηθούν στην καλύτερη κι ασφαλέστερη μεταφορά του φορτίου, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται και μία κάμερα οπισθοπορείας, ψηφιακό καντράν οργάνων και συνδεσιμότητα μέσω bluetooth. Στη συγκεκριμένη έκδοση, είναι διαθέσιμα το σύστημα κλιματισμού και το υδραυλικό τιμόνι.

Η Ari Motors έχει τοποθετήσει κάτω από το κάλυμμα του 902 μία μικρή μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 20 PS, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 90 km/h. Η αυτονομία του μοντέλου είναι ένα από τα πιο μεγάλα του πλεονεκτήματα, αφού ξεκινά από τα 110 km και φτάνει έως και τα 200 km.

Το κόστος του Ari 902 ξεκινά από τα 13.990 ευρώ, για την έκδοση Pure, η οποία είναι κι η βασική έκδοση, ενώ αν «φορτώσει» κανείς το μοντέλο με τον πιο εξελιγμένο εξοπλισμό που προσφέρει η γερμανική εταιρεία, θα ξοδέψει 15.990 ευρώ. Οι παραγγελίες του έχουν ήδη ξεκινήσει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ari Motors, στην οποία μπορεί κανείς να διαμορφώσει το δικό του Ari 902.