Nyobolt EV Concept: Το ηλεκτρικό όχημα που φορτίζει σε 6 λεπτά!


Η Nyobolt θέλει να δώσει λύση σε ένα από τα μεγάλα ζητήματα της ηλεκτροκίνησης: τον χρόνο που χρειάζεται για να φορτίσει ένα EV.

  • ΦΩΤΟ: Nyobolt
  • 14/6/2023

Ο χρόνος φόρτισης ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι δεδομένα ένας από τους λόγους που μπορεί κάποιος να διστάσει ή και να αποφύγει την αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου.

Αυτό το ζήτημα έχει μπει στη διαδικασία να επιλύσει η Nyobolt, μία βρετανική εταιρεία που κατασκευάζει ταχέως επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, η οποία ισχυρίζεται πως έχει εξελίξει μία πρωτοποριακή τεχνολογία που θα επιτρέψει τις μπαταρίες στα ηλεκτρικά οχήματα να φορτίζουν εξαιρετικά γρήγορα.

Έτσι, παρουσίασε το Nyobolt EV Concept, ένα σπορ αυτοκίνητο με την εν λόγω μπαταρία γρήγορης φόρτισης.

Αυτή η μπαταρία έχει χωρητικότητα 35 kWh, που υπόσχεται αυτονομία 250 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. Το πόσο ζυγίζει το αυτοκίνητο είναι άγνωστο, αλλά η Nyobolt αναφέρει πως είναι πιο κοντά στο έναν τόνο από ότι στους 2.

Και πάλι, χωρίς ακριβή στοιχεία, η Nyobolt τονίζει πως η μπαταρία της μπορεί να επαναφορτιστεί με πάνω από δύο φορές την ταχύτητα ακόμα και της πιο γρήγορης σε φόρτιση μπαταρίας στην αγορά αυτή τη στιγμή. 

Ακόμα πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, αυτή η μπαταρία έχει δοκιμαστεί σε πάνω από 2000 κύκλους φόρτισης χωρίς να δείξει έντονα σημάδια φθοράς. 

«Μέχρι πρότινος, δεν ήταν εφικτή η κατασκευή ενός χαμηλού σε βάρος, και συμβατού με ταχυφόρτιση οχήματος χωρίς να γίνουν συμβιβασμοί στην αντοχή του, κι έτσι οι εταιρείες βασίζονταν σε ακριβές και μεγάλες μπαταρίες,» δήλωσε ο CEO της Nyobolt, Sai Shivareddy. «Με τη δική μας μοναδική τεχνολογία, έχουμε επιτύχει φόρτιση διάρκειας έξι λεπτών, και έχουμε εξελίξει μικρότερες μπαταρίες που μπορούν να αποδόσουν περισσότερη ισχύ και να φορτίσουν σε λίγοτερο χρόνο.»