Οι Κινέζοι... πρόλαβαν την Volkswagen και αποκάλυψαν πρόωρα το ID.7 (photos)


Η τελική μορφή του αμαξώματος του νέου, ηλεκτρικού Volkswagen ID.7 διέρρευσε στην Κίνα. Δείτε τη σχεδίασή του, πριν το επίσημο ντεμπούτο του στις 17 Απριλίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CNIPA
  • 12/4/2023

Η Volkswagen ξεκίνησε να αποκαλύπτει σταδιακά το ID.7 με το ξεκίνημα της χρονιάς, στην έκθεση CES στο Las Vegas. Εκεί, λάνσαρε ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, αλλά εμείς την επόμενη μέρα σάς το παρουσιάσαμε σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες, με ελάχιστο καμουφλάζ

Οι Γερμανοί στοχεύουν να τα βάλουν με το Tesla Model 3, ενώ το μοντέλο θα αποτελέσει τον εξηλεκτρισμένο διάδοχο του Passat, το οποίο ετοιμάζεται να ανανεωθεί αλλά μόνο σε αμάξωμα station wagon.

Το ηλεκτρικό sedan της VW θα παρουσιαστεί επίσημα την Δευτέρα 17 Απριλίου και θα εκτεθεί, πλήρως αποκαλυπτικό, για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάης (18-27 Απριλίου), ωστόσο ήδη «διέρρευσε» μέσω του Γραφείου Πατεντών και Πνευματικών Δικαιωμάτων της Κίνας.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν είναι αρκετά λεπτομερείς, και παρουσιάζουν το μπροστινό και το πλαϊνό μέρος του οχήματος, σε μία φωτογραφία 3/4, αλλά και το πίσω μέρος. Φαίνεται ότι το ID.7 που διέρρευσε από την Κίνα έχει λάβει αρκετές στυλιστικές επιρροές από τα concepts ID.Aero, ID.Vizzion και ID.Space Vizzion. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιγραφή «Vizzion» στο πίσω μέρος, δίπλα στο «ID.7». Φυσικά, δεν είναι σίγουρο ότι αυτή η ονομασία θα ακολουθήσει το μοντέλο στις αγορές της Ευρώπης και της Β. Αμερικής.

Η Volkswagen δείχνει να έχει δώσει αρκετή σημασία στην αεροδυναμική απόδοση. Στο μπροστινό μέρος του ID.7 έχουν τοποθετηθεί γραφικά σε σχήμα «Τ», τα οποία θυμίζουν λίγο αυτά του Polestar 2. Στο πάνω μέρος της μάσκας βρίσκονται τα φωτιστικά σώματα, που ενώνονται μέσω μιας λεπτής φωτεινής μπάρας LED.

Στο πίσω μέρος η σχεδίαση μοιάζει να διατηρεί αρκετά στοιχεία των προαναφερθέντων concept cars. Ένας συνδυασμός μαύρου και χρωμίου κάνει τα πίσω φώτα να μοιάζουν ιδιαίτερα κομψά. Όσο για το πλαϊνό μέρος, οι χούφτες των θυρών είναι χωνευτές, όπως ήταν ήδη δεδομένο, αν έκρινε κανείς από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που πρωταγωνίστησαν στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν.

Εκτός από τις φωτογραφίες που δείχνουν ξεκάθαρα το ID.7 ή ID.7 Vizzion, κυκλοφόρησε και μία σειρά εικόνων που παρουσιάζουν τις διαφορετικές επιλογές χρωματικών αποχρώσεων που θα έχουν οι αγοραστές, όπως και τις ζάντες που θα είναι διαθέσιμες.

Σύμφωνα με την ίδια τη Volkswagen, η αυτονομία του μοντέλου θα αγγίζει τα 700 km, με την επιλογή των δύο ηλεκτροκινητήρων, κάνοντάς το άξιο ανταγωνιστή των Tesla Model 3 και Hyundai Ioniq 6.

Το κινεζικό μοντέλο θα φέρει μία μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 77 kWh και θα έχει ισχύ 204 PS. Η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 155 km/h, και παρόλο που οι τρεις παραπάνω αριθμοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την εταιρεία, δε φαντάζουν ουτοπικοί, και μάλλον θα είναι ακριβείς, τουλάχιστον για τη βασική έκδοσή του.