Οι τιμές του ηλεκτρικού Opel Astra στη Γαλλία


Άνοιξαν οι παραγγελίες του πρώτου ηλεκτρικού Opel Astra στη γαλλική αγορά - Γιατί είναι σημαντικά φθηνότερο από το Peugeot e-308.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS/Opel Automobile GmbH
  • 6/10/2023

Το Opel Astra απέκτησε πριν από λίγους μήνες την πρώτη του ηλεκτρική παραλλαγή, η οποία, πλέον, είναι διαθέσιμη για παραγγελία στη γαλλική αγορά, με τις παραδόσεις να εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2024. Και η τιμή της, εντυπωσιάζει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του L’argus, το στοιχείο που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι για να την αποκτήσει κάποιος χρειάζεται να δώσει σχεδόν 3.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το ηλεκτρικό Peugeot e-308, αν και τα δύο EV μοιράζονται τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει ισχύ 156 PS και ροπή 270 Nm.

Ωστόσο, η εξήγηση είναι ότι η Opel επιλέξει να λανσάρει το Astra από το βασικό επίπεδο εξοπλισμού - και να το πλαισιώσει με την εξοπλιστική έκδοση GS - ενώ η γαλλική φίρμα «παρακάμπτει» για το e-308 τη βασική έκδοση Active και το διαθέτει από την αμέσως επόμενη, Allure.

Η μπαταρία του Astra Electric έχει ενεργειακή χωρητικότητα 54 kWh (51 kWh αξιοποιήσιμη), που προσφέρει αυτονομία έως 418 km.

Στη βασική εξοπλιστική έκδοση, όπως είναι λογικό, απουσιάζουν κάποιες «προσφορές», όπως το adaptive cruise control και η κάμερα οπισθοπορείας, ωστόσο ο οδηγός έχει στη διάθεσή του αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω. Επιπλέον, στο βασικό εξοπλισμό υπάρχουν στοιχεία που δεν βρίσκει κανείς στην αντίστοιχη έκδοση του θερμικού Astra. Έτσι, διαθέτει ζάντες 18 ιντσών, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός, σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης και τρεις θύρες USB.

Η ακριβότερη έκδοση GS «εμπλουτίζεται», μεταξύ άλλων με adaptive cruise control, κάμερες 360 μοιρών, διζωνικό κλιματισμό και πάλι είναι φθηνότερη κατά 910 ευρώ από το Peugeot e-308 Allure.

Οι τιμές του ηλεκτρικού Opel Astra στη Γαλλία έχουν ως εξής:

ΕΚΔΟΣΗASTRAGS
Opel Astra EV 156 PS40.990 €42.990 €

Πηγή: L'argus