Panasonic: Ετοιμάζει νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Tesla


Η Panasonic σκοπεύει να προχωρήσει σε μια τεράστια επένδυση με την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου, μπαταριών για να προμηθεύει τα οχήματα της Tesla.

  • 14/7/2022

Η Panasonic πρόκειται να κατασκευάσει μία καινούργια μονάδα παραγωγής μπαταριών EV στο Κάνσας προκειμένου να προμηθεύει τα οχήματα της Tesla. Συγκεκριμένα ο όμιλος της Panasonic σκοπεύει να τριπλασιάσει ή τετραπλασιάσει τις δυνατότητες παραγωγής μπαταριών EV μέχρι το 2028, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις 50 GWh ανά έτος.

Πριν από λίγο καιρό υπήρξαν μια σειρά δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι η η Panasonic ψάχνει να βρει χώρο στο στο Κάνσας και την Οκλαχόμα, προκειμένου να στεγάσει τη νέα της μονάδα. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως η Panasonic συνεργάζεται για περισσότερο από μία δεκαετία με την Tesla, ενώ έχει ήδη ένα εργοστάσιο στη Νεβάδα που προμηθεύει την αμερικανική εταιρεία με μικρότερες μπαταρίες.

Η Panasonic έχει ήδη στείλει δείγματα της πιο ισχυρής μπαταρίας που ετοιμάζει στην Tesla, η οποία φέρεται να είναι περίπου 5 φορές μεγαλύτερη από αυτές που ήδη παράγει η Panasonic, γεγονός που θα μειώσει το κόστος παραγωγής των EV της Tesla, ενώ την ίδια στιγμή θα αυξήσει την αυτονομία τους.