Πώς θα μπορούσε να είναι μία ηλεκτρική Porsche 911;


Η Porsche 911 να εξηλεκτριστεί; Ίσως να μη γίνει ποτέ, αλλά ένας καλλιτέχνης το οραματίστηκε και το σχεδίασε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 27/9/2021

Η Porsche 911 θα είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα της εταιρείας που θα μετατραπεί σε πλήρως ηλεκτρικό - αν αυτό συμβεί ποτέ.

Κι αυτό είναι καλό για τους φανατικούς του θρυλικού αυτοκινήτου, που θέλουν να το δουν να παραμένει τόσο... θορυβώδες όσο ποτέ.

Παρόλα αυτά, ο σχεδιαστής Sandor Boldog οραματίστηκε και σχεδίασε με ψηφιακά renders μία 911 από το απώτερο μέλλον, με ηλεκτρική «καρδιά».

Έχοντας αποφοιτήσει από τη Σχολή Σχεδιασμού Οχημάτων στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια, ο Boldog πήρε όσα έμαθε στις σπουδές του και τα εφάρμοσε σε μία φουτουριστική 911, που δεν θα έχει τον κλασικό εν σειρά 6κύλινδρο στο πίσω μέρος, αλλά ηλεκτροκινητήρες.

Αρκετά εντυπωσιακά είναι τα blueprint του σχεδίου, που καταδεικνύουν πως ο Boldog έχει σκεφτεί ότι οι δύο ηλεκτροκινητήρες θα πρέπει να τοποθετηθούν στο πίσω μέρος, ενώ έχει σχεδιάσει και μεγάλους αεραγωγούς για να ψύχεται η μπαταρία. 

Είναι μία ενδιαφέρουσα σκέψη η ηλεκτρική 911, αλλά όσο η Porsche πιέζει για βιοκαύσιμα που θα κρατήσουν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ζωντανό, τόσο πιο μακρινό μοιάζει αυτό το σενάριο.