Πότε έρχεται το νέο EV της Volkswagen - Τι θα μάθουμε στην παρουσίασή του


Ένα νέο μοντέλο πρόκειται να παρουσιάσει η Volkswagen τις πρώτες ημέρες του 2023, το οποίο θα εμπλουτίσει την γκάμα των ηλεκτρικών προτάσεων των Γερμανών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VW
  • 28/12/2022

Η Volkswagen είναι έτοιμη να εισάγει ένα νέο μοντέλο στην γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, καθώς αποκάλυψε πως θα τραβήξει το κάλυμμα στο νέο ID στις 3 Ιανουαρίου.

Αν και λίγα έχουν γίνει γνωστά για αυτό το νέο, «μυστηριώδες» όχημα, εντούτοις είναι βέβαιο πως η εταιρεία θα αποκαλύψει μία καμουφλαρισμένη έκδοσή του, καθώς και την ονομασία του. 

Παράλληλα, η εταιρεία τόνισε πως όσοι βρεθούν στην CES, την ετήσια έκθεση ηλεκτρονικών στις ΗΠΑ, «θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν από κοντά το επόμενο βήμα της Volkswagen στην ηλεκτροκίνηση» στις 5 Ιανουαρίου.

Έτσι, το μόνο που έχουμε ως τώρα είναι εικασίες για το ποιο μοντέλο θα μπορούσε να είναι αυτό, με την επικρατέστερη αυτών να μιλά για την έκδοση παραγωγής του ID.Aero, του concept που είχε παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2022 ως το πρώτο ηλεκτρικό σεντάν της VW, που θα προσφέρεται στις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Κίνας.

Εκείνο το concpet διέθετε μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 77 kWh, βασιζόμενο στην πλατφόρμα MEB, ενώ είχε αυτονομία 620 χιλιομέτρων. Μάλιστα, είχε κι εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση, καθώς ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι μόλις στο 0,23.

Εφόσον ισχύει αυτή η υπόθεση, το μοντέλο θα ονομάζεται ID.7, και θα φέρει διαφορετικές εκδόσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε αγοράς.