Πρώτες εικόνες του ευρωπαϊκού Aiways U6 EV SUV των 204 PS! (photos)


Η κινεζική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα teaser φωτογραφίες της ευρωπαϊκής έκδοσης του μοντέλου, που θα παρουσιαστεί ως το τέλος του 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: AIWAYS
  • 10/9/2022

Για να γιορτάσει την παγκόσμια ημέρα EV (9 Σεπτεμβρίου), η Aiways έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες της ευρωπαϊκής έκδοσης του U6 SUV-Coupe που πρόκειται να κυκλοφορήσει στη Γηραιά Ήπειρο μέχρι το τέλος του 2022.

Πρόκειται για το ηλεκτρικό SUV που εδώ και λίγους μήνες έχει παρουσιαστεί στην κινεζική αγορά και ήδη έχει βγει σε προπώληση. Ωστόσο, η Aiways, εταιρία που παρέχει μεμονωμένες λύσεις κινητικότητας με έδρα τη Σαγκάη, υποστηρίζει ότι η ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου θα έχεις αρκετές διαφοροποιήσεις, νέα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες.

Η Aiways, που ιδρύθηκε το 2017, ήταν η πρώτη κινεζική start-up που κυκλοφόρησε ηλεκτρικό όχημα στην ευρωπαϊκή αγορά, με το λανσάρισμα του U5 το 2020: Ένα ηλεκτρικό SUV με ισχύ 204 PS και μπαταρία 63 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία 410 km.

Το U6 SUV-Coupe βασίζεται επίσης στην πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα MAS που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρία. Το νέο μοντέλο συνδυάζει τη δυναμική σχεδίαση του πρωτότυπου αυτοκινήτου U6ion με τους χώρους και την υψηλή χρηστικότητα του U5.

Οι teaser φωτογραφίες δείχνουν διαφορετικά τμήματα του νέου ηλεκτρικού SUV, που θα έχει σπορ χαρακτήρα. Η οροφή έχει μια κυρτή σχεδίαση, η οποία πέφτει πιο προοδευτικά από την κεντρική κολόνα, καταλήγοντας σε ένα πίσω μέρος με φώτα LED που ενώνονται με μία λεπτή λωρίδα φωτισμού.

Στο εμπρός μέρος, το προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού LED δεν είναι μόνο μια περαιτέρω εξέλιξη των προβολέων που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν ως προς τη σχεδίαση, αλλά και ως προς τη λειτουργικότητα.

Η Aiways δεν παρουσίασε το εσωτερικού του U6, αλλά αναμένεται να είναι τόσο προηγμένο και μινιμαλιστικό όσο το μοντέλο που πωλείται στην Κίνα, με δύο ψηφιακές οθόνες για τον πίνακα οργάνων και μια οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων. Οι χώροι αναμένεται να είναι άνετοι για πέντε επιβάτες.

Το νέο U6 αναμένεται να μοιράζεται το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης με το U5, με ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά που θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 204 PS. Η μπαταρία θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία, κοντά στα 500 km, αλλά αυτό μένει να επισημοποιηθεί. Στην Κίνα, το Aiways U6 πωλείται με τρία επίπεδα χωρητικότητας μπαταρίας, που του χαρίζουν μέγιστη αυτονομία μεταξύ 500 και 650 km.

Τα πρώτα U6 SUV έχουν ήδη φτάσει στο Μόναχο, όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή βάση της Aiways, για τις τελικές δοκιμές, πριν την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του μοντέλου.