Σε 2,6 sec το 0-100 του ηλεκτροκίνητου Lucid Air Grand Touring Performance (Video)


Σπάει τα χρονόμετρο ο νέος ανταγωνιστής της Tesla, Lucid Air Grand Touring Performance με τους 1050 ίππους απόδοση!

  • 14/4/2022

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Lucid ανακοίνωσε τα τεχνικά στοιχεία για το Air Grand Touring Performance. Το νέο μοντέλο αποδίδει 1050 ίππους, φτάνει τα 100 km/h σε 2,6 δευτερόλεπτα και έχει αυτονομία έως 717 χιλιόμετρα.

Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι το Lucid Air Grand Touring ξεκίνησε να παραδίδεται στους πελάτες. Αυτό είναι το πρώτο μοντέλο, που κυκλοφόρησε μετά την περιορισμένης παραγωγής έκδοση «Dream» που κυκλοφόρησε πέρυσι. Η έκδοση Grand Touring συνδυαζόμενη με τροχούς 19 ιντσών είναι ικανή για μία αυτονομία 830 χιλιομέτρων, ξεπερνώντας την εμβέλεια του Tesla Model S με 650 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h είναι 3 δευτερόλεπτα. Όμως ούτε αυτή, ούτε και η Performance έκδοση του Lucid Air είναι ικανή για να «εκθρονίσει» το Tesla Model S με επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε μόλις 2,1 δευτερόλεπτα

.

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία αμέτρητων εταιρειών που προσπαθούν να ενταχθούν στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, η Lucid έγινε πέρυσι μία από τις πρώτες νέες εταιρείες που παρέδωσε με επιτυχία ένα ολοκαίνουργιο EV στους πελάτες. Το έκανε σε μεγάλο βαθμό χάρη σε μια τεράστια επένδυση από το Sovereign Wealth Fund της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο αναφέρεται ότι κατέχει περίπου τα δύο τρίτα της εταιρείας. Η συμφωνία με τη Lucid ήταν μια από τις τελευταίες μεγάλες εξαγορές δυτικής εταιρείας από το σκέλος της σαουδαραβικής κυβέρνησης πριν από το 2018.

Η Lucid συνεχίζει την επέκτασή της, με το νέο μοντέλο της, Air Performance να αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2022 με τιμή στα 165.000 ευρώ, περίπου.