Τα Lidl πουλάνε και ηλεκτρικά αυτοκίνητα!


Ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τα Lidl; Μπορεί να ακούγεται ως ανέκδοτο ωστόσο είναι πραγματικότητα αφού η γνωστή αλυσίδα προσφέρει πλέον τη δυνατότητα αγοράς ή μίσθωσης ενός EV!

  • 2/7/2022

Για ακόμα μία φορά η Lidl πρωτοπορεί εισάγοντας την αγορά-μίσθωση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσα από τα... ράφια των supermarkets! Έτσι τις τελευταίες ημέρες αποκλειστικά στη Γερμανία οι πελάτες της εταιρείας μαζί με τα καθαριστικά, τη μαναβική, τα γαλακτοκομικά, κ.α. μπορούν να φύγουν από ένα Lidl και με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Βασική προϋπόθεση είναι η παραγγελία του οχήματος να έχει γίνει εκ των προτέρων μέσω της επίσημης εφαρμογής και στη συνέχεια ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει η παράδοση να γίνει στον χώρο που επιθυμεί.

Το ηλεκτρικό το οποίο πωλείται μέσω της γερμανικής αλυσίδας είναι το διθέσιο Elaris Finn που έχει μήκος 2,8 m, η δύναμή του αντιστοιχεί σε 48 PS και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 115 km/h. Αυτό σημαίνει πως είναι απαραίτητο ο οδηγός να έχει άδεια οδήγησης αυτοκινήτου μιας και δεν ανήκει στην κατηγορία του Citroen Ami, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως σε αντίθεση με το γαλλικό μοντέλο, το Elaris Finn διαθέτει και air-condition!

H μπαταρία έχει χωρητικότητα 32 kWh και με μία φόρτιση προσφέρει σύμφωνα με τον κατασκευαστή αυτονομία περίπου 300 km ενώ υποστηρίζει και γρήγορη φόρτιση μέχρι και 30 kW που μπορεί να ανεβάσει τη στάθμη στο 100% μέσα σε λιγότερο από μία ώρα. Η παραγωγή του γίνεται στην Κίνα ενώ η Lidl το προσφέρει και για μίσθωση. Πάμε όμως και στον λογαριασμό...

Αυτός που θα θελήσει να το αγοράσει θα πρέπει να καταβάλει ένα ποσό κοντά στις 13.000€ ενώ αυτός που θα επιλέξει να το μισθώσει θα πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα 222€/μήνα για έναν χρόνο, με ανώτατο όριο τα 10.000 km. Αν να ξεπεράσει τότε υπάρχει μια χρέωση που ξεκινά από 0,19€ και φτάνει έως 0,39€ ανά επιπλέον km.