Τελικά, ποιος θα κατασκευάζει το ηλεκτρικό όχημα της Sony;


Ο κ. Kenichiro Yoshida, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Sony, αποκάλυψε ότι προχωρά το σχέδιο για την από κοινού ίδρυση με τη Honda μιας νέας εταιρείας η οποία θα είναι όσο το δυνατόν ανεξάρτητη για την κατασκευή των νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/6/2022

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Kenichiro Yoshida, ο ισχυρός άντρας του Ομίλου Sony, στην ιστοσελίδα «Nikkei Asia» είπε ότι η εταιρεία του και η Honda Motor δρομολογούν τη σύσταση μιας νέας εταιρείας ως το τέλος του έτους η οποία θα αναλάβει την εξέλιξη και δημιουργία των νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους. 

Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Yoshida επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά ότι η Sony θα κατασκευάσει το πρώτο αυτοκίνητό της και ότι αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τη Honda. Μάλιστα είπε ότι ενδεχομένως να υπάρξει και δημόσια προσφορά για τη έκδοση μετοχών.

Όπως είπε: «(Η δημόσια προσφορά) Είναι μια πιθανότητα. Συμμεριζόμασταν την άποψη ότι είναι καλύτερο να κάνουμε την κοινοπραξία μας μια ανεξάρτητη εταιρεία παρά να την εντάξουμε είτε υπό τη Sony είτε υπό τη Honda. Θέλουμε να συμβάλουμε στην εξέλιξη της κινητικότητας δημιουργώντας τη βάση με τις απαραίτητες λειτουργίες του δικτύου».

Για να στηρίξει την άποψή του, ο κ. Yoshida (φωτογραφία), ανέφερε τα παραδείγματα της κονσόλας παιχνιδιών «PlayStation» όπως και αυτό του σκύλου-ρομπότ με τη ονομασία «Aibo» τα οποία έχει δημιουργήσει η Sony. 

Ο κ. Yoshida είπε επίσης ότι προς το παρόν τα δύο μέρη συζητούν τον τρόπο που θα καταφέρουν να κάνουν τη νέα εταιρεία όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητη και ελπίζει να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το συντομότερο δυνατόν.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Sony αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025, όπως έχει ανακοινωθεί. Ο κ. Yoshida δήλωσε ότι η εταιρεία του θα αναλάβει τη δημιουργία του λογισμικού για τη λειτουργία των συστημάτων, όπως και του infotainment στο οποίο οι επιβάτες θα μπορούν να βλέπουν ταινίες ή να ακούν μουσική. Η Honda θα είναι υπεύθυνη για όλα τα υπόλοιπα τα δομικά στοιχεία του οχήματος όπως και για τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως και αυτά για την υποβοήθηση του οδηγού. 

Τέλος, ο κ. Yoshida αναφέρθηκε και στον ρόλο που θα διαδραματίσει στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Sony το λεγόμενο «μετασύμπαν», δηλαδή τα συστήματα και οι εφαρμογές που θα διαθέτει για να προσφέρει μια αίσθηση επαυξημένης πραγματικότητας στους επιβάτες του. Για τον λόγο αυτό, τόνισε ότι οι άνθρωποι της Sony έχουν αρχίσει ήδη να εξελίσσουν συστήματα στερεοφωνικού ήχου και ηχεία τα οποία να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν καλύτερα στο περιβάλλον ενός οχήματος.