Tesla Model S έκανε 2 εκατ. χλμ – Πόσες μπαταρίες χρειάστηκε να αλλάξει


Ο Γερμανός κάτοχος του αυτοκίνητου έσπασε το «φράγμα» του 1 εκατ. χλμ. τον Νοέμβριο του 2019, με τον Elon Musk να τον συγχαίρει με ανάρτηση στα social media.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Watt Energy
  • 8/12/2023

Το Tesla Model S που πρωταγωνιστεί στην ιστορία μας έχει «γράψει» σχεδόν 2 εκατ. km, όσο απίστευτο κι αν φαντάζει αυτό. Ο ιδιοκτήτης του ονομάζεται Hansjorg von Gemmingen-Hornberg και έσπασε το «φράγμα» των 1.000.000 km τον Νοέμβριο του 2019, με τον Elon Musk να τον συγχαίρει δημόσια με ανάρτηση στο Twitter (πλέον Χ).

Σήμερα ο χιλιομετρητής έχει «γράψει» πάνω από 1,9 εκατ. km, όπως αποκάλυψε ο ίδιος τον περασμένο Νοέμβριο. Το κανάλι Watt Energy στο YouTube συνάντησε τον πολυταξιδεμένο Γερμανό, ο οποίος μίλησε για το όχημά του και για το πώς κατάφερε να φτάσει σε αυτό τον αριθμό.

Είναι γνωστό ότι κάποια Model S, που έφυγαν από το εργοστάσιο της εταιρείας όταν πρωτοκυκλοφόρησε το μοντέλο, αντιμετώπιζαν προβλήματα με τον πίσω ηλεκτροκινητήρα. Αυτό ήταν ένα θέμα που χρειάστηκε να ξεπεράσει και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και το κατάφερε αλλάζοντας τον συνολικά 13 φορές μέχρι σήμερα!  

Όσο για την μπαταρία, αυτή έχει αντικατασταθεί τρεις φορές, που σημαίνει ότι κάθε σύστημα είχε διάρκεια ζωής σχεδόν 600.000 km.

Ο Gemmingen-Hornberg εξήγησε ότι προκειμένου το αυτοκίνητο να διατηρείται σε καλή κατάσταση προσπαθεί να του φέρεται με τον καλύτερο τρόπο. Διανύει περίπου 100 km τη φορά, πριν το αφήσει να «ξεκουραστεί». Επίσης συνηθίζει να φορτίζει την μπαταρία όταν η στάθμη της πέφτει κάτω από το 20%, χωρίς όμως να τη γεμίζει στο 100%.

Εκτός αυτού, αποκάλυψε ότι, όντας πλέον συνταξιούχος, έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να ταξιδεύει. Το Tesla έχει ήδη επισκεφτεί αρκετές χώρες όπως το Μαρόκο, τη Σουηδία, την Αυστρία και την Κίνα, ενώ όπως δηλώνει ο ιδιοκτήτης του, αυτή είναι μόνο η αρχή. 

Δείτε το σχετικό video...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το εξωπραγματικό ποσό που πρέπει να πληρώσει ο κάτοχος ενός Tesla για να αλλάξει μπαταρία

Δεν άντεξε: αυτός ο ιδιοκτήτης Tesla πρόσθεσε φυσικούς διακόπτες στο Model X του (video)

Αμερικανός διαπίστωσε ότι το «μη επισκευάσιμο» Tesla του… κυκλοφορεί στην Ουκρανία!