Το Fiat Multipla επιστρέφει ως ηλεκτρικό SUV – Με ποια μοντέλα θα τα «βάλει»


Το Fiat Multipla μεταμορφώνεται κι ετοιμάζεται να επιστρέψει στην γκάμα των Ιταλών, μετά από 14 χρόνια απουσίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FIAT
  • 19/3/2024

Η Fiat έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εξηλεκτρισμού της. Με τα αμιγώς ηλεκτρικά Fiat 500 και 600, να είναι ήδη μέρος της γκάμας των Ιταλών, η φετινή χρονιά ανήκει στη ριζική ανανέωση του Panda. Η νέα γενιά του μικρού αγαπημένου θα αποκαλυφθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στο Τορίνο, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 125α γενέθλια της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ωστόσο, η Fiat δεν ετοιμάζεται μόνο για τη νέα γενιά του εμβληματικού Panda. Μετά από αυτό θα καταφτάσουν ακόμη 4 νέα μοντέλα, τα οποία παρουσιάστηκαν πριν μερικές εβδομάδες σε μορφή 4 διαφορετικών concept car, που βασίζονται σε εκείνο. Πρόκειται για ένα νέο αυτοκίνητο πόλης, ένα pickup, ένα fastback, ένα οικογενειακό SUV κι ένα camper.

Το οικογενειακό SUV, ή αλλιώς «Giga-Panda,» όπως το ονομάζει η αυτοκινητοβιομηχανία, του οποίου οι βασικοί άξονες θα είναι η ασφάλεια, το ευρύχωρο εσωτερικό κι η στιβαρότητα, αναμένεται να είναι το πρώτο που θα προστεθεί στους καταλόγους της Fiat. Μέσω αυτού, όπως υπονόησε ο CEO της φίρμας, Olivier Francois, θα αναγεννηθεί ένα θρυλικό μοντέλο, που έχει αποσυρθεί από την γκάμα της από το 2010: Το Multipla.

Τη νύξη για την επιστροφή του έκανε ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλος, μιλώντας στο κανάλι WOLF στο YouTube. Ο Francois αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία για την αναβίωση του Multipla, λέγοντας ότι το όχημα έχει λάβει την κωδική ονομασία UV5 και θα έχει 7θέσια καμπίνα (2 συν 3 συν 2), με το μήκος να μην ξεπερνά τα 4,4m. Άλλωστε, το MPV με τα χαρακτηριστικά «μάτια» στο μπροστινό μέρος, είχε πάντα την πρακτικότητα σε πρώτο πλάνο.

Οι Ιταλοί θα εστιάσουν στο να διατηρήσουν το κόστος σε χαμηλά επίπεδα, αφού πρόκειται για ένα παγκόσμιας εμβέλειας προϊόν και θα προσφέρεται τόσο σε βενζινοκίνητες, όσο κι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Έτσι, ο απόγονος του Multipla θα μπορέσει να τα «βάλει» με μοντέλα όπως το Nissan Qashqai και τα Dacia Duster και Bigster στην Ευρώπη.

Ο διάδοχος του πολυχρηστικού MPV πρόκειται να βασιστεί στην πλατφόρμα Smart Car, που χρησιμοποιεί και το Citroen e-C3, ενώ θα σχετιστεί επίσης και με το Citroen C4 Aircross.

Δείτε τη συνέντευξη του Olivier Francois:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

FIAT 500 Tributo Trepiuno: Συλλεκτική έκδοση που τιμά το concept του 2004 (video-photos)

Το Fiat Panda έγινε Pandina και συνεχίζει έως το 2027 - Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Οι τιμές του υβριδικού FIAT 600 στην Ισπανία - Πότε έρχεται στην Ελλάδα