Βγήκε στους δρόμους το μεγαλύτερο και ακριβότερο μοντέλο της Dacia (video)


Δύο πρωτότυπα του νέου C-SUV εμφανίστηκαν σε ορεινή διαδρομή και ο κατασκοπευτικός φακός κατάφερε να τα «συλλάβει».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤ.: DACIA
  • 11/3/2024

Σε ρυθμούς «Bigster» κινούνται στο στρατόπεδο της Dacia τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά την επίσημη παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του Duster, το οποίο αναμένουμε σύντομα και στη χώρα μας.

Οι άνθρωποι της ρουμανικής φίρμας έχουν ανεβάσει ρυθμούς και εργάζονται πυρετωδώς ώστε να είναι έτοιμοι για την αποκάλυψη του μεγαλύτερου και ακριβότερου μοντέλου στη γκάμα τους, που θα τους ανοίξει την πόρτα στην κατηγορία των C-SUV.

Σύμφωνα με τις αναφορές η παρουσίαση θα γίνει κάποια στιγμή γίνει μέσα στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2025.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα μιλάνε για ένα αυτοκίνητο που θα είναι διαθέσιμο και ως επταθέσιο ενώ εμπορικά θα βρεθεί απέναντι σε σημαντικούς «παίκτες» της κατηγορίας, όπως τα Peugeot 5008 και Skoda Kodiaq.

Τα «βέλη» που θα έχει στη φαρέτρα του θα είναι τα off-road στοιχεία που δεν διαθέτουν αρκετοί από τους ανταγωνιστές του, αλλά και η τιμή αφού ο CEO της Dacia Denis Le Vot έχει αποκαλύψει ότι δεν θα ξεπερνά τα 40.000 ευρώ. Η ανάπτυξη γίνεται πάνω στην πλατφόρμα CMF-B του Oμίλου Renault, το μήκος του θα φτάνει τα 4,6 m. ενώ σχεδιαστικά θα «πατήσει» πάνω στο ομώνυμο concept.

Δύο από τα πρωτότυπα του νέου Dacia Bigster εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε ορεινή διαδρομή να κάνουν δοκιμές, με το σχετικό video να βγαίνει στη δημοσιότητα από την σελίδα Dacia Duster Trails & Technical στο Facebook.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του μοντέλου όπου δυστυχώς δεν μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τη σχεδίασή του, κυρίως λόγω του καμουφλάζ που έχει τοποθετήσει η Dacia.

Κάτω από το καπό δεν αναμένονται εκπλήξεις και μπορεί να θεωρηθεί ως σημείο αναφοράς το Dacia Duster δεύτερης γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι η νέα πρόταση θα είναι διαθέσιμη σε υβριδικές εκδόσεις (MHEV και HEV) αλλά και με την έκδοση διπλού καυσίμου (LPG/βενζίνη) η οποία τραβάει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού που βάζει σε πρώτο πλάνο την οικονομία και την κορυφαία αυτονομία.

Η παραγωγή του νέου Dacia Bigster θα γίνει στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στο ιστορικό για τη φίρμα εργοστάσιο της πόλης Mioveni.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι τιμές του νέου Dacia Duster στη Γερμανία - Πότε έρχεται στην Ελλάδα (πίνακας)

Dacia Spring 65 Extreme: Δοκιμάζουμε το προσιτό και ευέλικτο ηλεκτρικό crossover

Τι απαντά η Dacia για την έλευση του αμιγώς ηλεκτρικού Duster