Το μέλλον του Audi TT θα είναι ηλεκτρικό (photo)


Το TT ετοιμάζεται να ενταχθεί και αυτό στο «club» των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, με την Audi να στοχεύει να ολοκληρώσει το εγχείρημα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI
  • 21/9/2022

Τέσσερα χρόνια μετά τα τελευταία νέα που δημοσίευσε η Audi για το ιδιαίτερα δημοφιλές TT, η ενημέρωση ήρθε εκ των έσω, με τον Markus Duesmann, διευθύνων σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας, να επιβεβαιώνει ότι το TT θα μετατραπεί σε ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα.

Δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα το πόσο σύντομα θα γίνει αυτό, καθώς η Audi δεν έχει ορίσει χρονοδιάγραμμα, όμως ειδικοί του χώρου αναφέρουν ότι αναμένεται θα συμβεί πριν τα μέσα της δεκαετίας. 

Δύο εναλλακτικά σχέδια είχε προτείνει η εταιρεία στον Markus Duesmann για το μέλλον του Audi TT: Να επιστρέψει ως SUV coupe, ή ως σπορ sedan με στοιχεία από coupe. Ο Duesmann απέρριψε και τα δύο αποφασίζοντας να μετατρέψει το TT σε ένα πλήρως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο.

Ο επικεφαλής της Audi δήλωσε στο γαλλικό 'L' Automobile Magazine' ότι το δίθυρο σπορ αυτοκίνητο θα διατηρήσει όλα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει, όπως και την οδηγική απόλαυση που προσφέρει στους κατόχους του, εδώ και 3 γενιές.

Ο Duesmann συνέχισε λέγοντας ότι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει «μία φιλοσοφία πολύ παρόμοια με αυτή του TT, αλλά δε θα αποτελεί απαραίτητα τον διάδοχό του.» Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η γερμανική εταιρεία θα κατασκευάσει ένα σπορ, compact αυτοκίνητο με στοιχεία εμπνευσμένα από τη σύγχρονη φιλοσοφία του e-tron. Οι υψηλές επιδόσεις και το μειωμένο βάρος θα είναι σε πρώτο πλάνο, σύμφωνα με την Audi.

Θα είναι βασισμένο στην πλατφόρμα PPE (Premium Electric car Platform), όπως και η Porsche 718 Cayman, αλλά και η roadster έκδοσή της. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα προσφέρει τη δυνατότητα η κίνηση να βρίσκεται στο εμπρός ή το πίσω μέρος, ή ακόμα και σε όλους τους τροχούς. Η Audi μπορεί να διατηρήσει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, ακόμα και με την επιλογή του ηλεκτροκινητήρα, όμως τέτοιες τεχνικές λεπτομέρειες παραμένουν μη επιβεβαιωμένες.