Το Mini Cooper Cabrio γίνεται ηλεκτρικό! (photos)


Σύμφωνα με την BMW, είναι πολύ κοντά η κυκλοφορία του πρώτου ηλεκτρικού κάμπριο Mini Cooper, που «θα συνδυάσει τη -μειωμένων εκπομπών- ηλεκτροκίνηση και την ανοιχτή οδήγηση.

  • 15/7/2022

Η BMW ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός πρωτοτύπου ηλεκτρικού Mini που θα βασίζεται στο ήδη υπάρχον Cooper S Convertible και θα έχει τη μονάδα ισχύος του Mini Electric. Το πρωτότυπο Mini Electric Convertible αποδίδει 181 PS και προσφέρει 233 km αυτονομίας, ενώ ζυγίζει περίπου 140 kg παραπάνω από το Cooper S, προσφέροντας όμως 160 lt στον χώρο αποσκευών. 

Η BMW επιβεβαίωσε ότι το ήδη υπάρχον κάμπριο μοντέλο δε θα μετατραπεί σε ηλεκτρικό, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εταιρεία «το Mini Convertible θα αποκτήσει έναν απόγονο, αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τον χαρακτήρα του κινητήρα ενός επερχόμενου αντικαταστάτη του υπάρχοντος Mini Convertible».

Το νέο ηλεκτρικό Mini θα κυκλοφορήσει σε περίπου ενάμιση χρόνο και θα είναι τρίθυρο, 40 mm μεγαλύτερο από το τωρινό, αυξάνοντας έτσι το χώρο της καμπίνας στο πίσω μέρος. Αυτή η αύξηση σημαίνει ότι το επερχόμενο ηλεκτρικό κάμπριο παραγωγής θα φέρει και μεγαλύτερη μπαταρία από το πρωτότυπο, που θα έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 50 kWh, θα προσφέρει περίπου 400 km αυτονομίας αλλά και υψηλές επιδόσεις.

Το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό του Mini 4ης γενιάς πρόκειται να απλοποιηθεί, καθώς το νέο μοντέλο θα έχει πολύ πιο καθαρές γραμμές, με τα περιττά στοιχεία, όπως το -ακριβό στην παραγωγή του- καπό και τα πλαίσια γύρω από τα φανάρια, να αφαιρούνται.

Σύμφωνα με το Autocar, το οποίο δοκίμασε το πρωτότυπο Mini Electric Convertible στην Πορτογαλία, μοιάζει με αυτοκίνητο παραγωγής, και όχι τόσο με πρωτότυπο, καθώς είναι πολύ στιβαρό ενώ έδωσε την αίσθηση ενός «μεγαλύτερου και ωριμότερου» αυτοκινήτου.

Η ηλεκτρική μονάδα ισχύος φαίνεται να ταιριάζει πολύ στον ανοιχτής-οροφής χαρακτήρα του και αφού το πρωτότυπο έχει βασιστεί σε ήδη υπάρχουσα τεχνολογία, το νέο μοντέλο αναμένεται να είναι εξίσου ξεχωριστό.