Το Opel Mokka Electric... λύνει τα χέρια στους επαγγελματίες (photos)


Η νέα έκδοση του compact SUV της Opel απευθύνεται σε όσους ψάχνουν ασφαλείς και «κομψές» λύσεις για μεταφορά κάθε λογής αντικειμένων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 10/4/2023

Τη δική της, «διαφορετική» λύση για όσους αναζητούν επαγγελματικό όχημα προσφέρει η Opel, με μία ειδική έκδοση του πετυχημένου compact SUV Opel Mokka Electric.

Άλλωστε, απαραίτητα στους επαγγελματίες δεν είναι μόνο τα διαφόρου τύπου (αμαξώματος και μεγέθους) van της αγοράς. Το ηλεκτρικό, επαγγελματικό, Mokka προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων αντικειμένων αλλά και εργαλείων, αφενός με τους προσφερόμενους χώρους πίσω από την εμπρός σειρά καθισμάτων και αφετέρου με το «έξυπνο σύστημα συρταριών» bott vario3, σχεδιασμένο από την ειδική στις μετατροπές Bott GmbH & Co Kg.

Η 5πορτη διάταξη του Mokka διατηρείται κανονικά. Υπάρχουν τρεις μονάδες συρταριών, κάθε μία εκ των οποίων διαθέτει τρία συρτάρια. Οι δύο είναι προσβάσιμες από τις πίσω πόρτες και η τρίτη από το πορτμπαγκάζ. Οι ελαφριές, αλλά συνάμα στιβαρές κατασκευές στηρίζονται σε πλαίσιο ασφαλείας το οποίο είναι στερεωμένο στο αμάξωμα.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ομοιόμορφη κατανομή βάρους και η δυνατότητα ασφαλούς αποθήκευσης πολλών αντικειμένων διαφόρων μεγεθών, όπως εργαλεία και ανταλλακτικά. Αν, μάλιστα, ο επαγγελματίας χρειάζεται να μεταφέρει μεγαλύτερα σε μήκος αντικείμενα, η κατασκευή που υπάρχει στο πορτμπαγκάζ μπορεί να αφαιρεθεί μεμονωμένα.

Η Bott έχει ελέγξει την ασφάλεια και στιβαρότητα όλων των διαμορφώσεων που μπορεί να προκύψουν από τα τρία σετ με τις συρταριέρες, σε δοκιμές σύγκρουσης σύμφωνα με το πρότυπο ECE R44. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα συρτάρια παρέμεναν κλειστά και το περιεχόμενό τους στη θέση του.

Το επαγγελματικό Opel Mokka Electric τροφοδοτείται με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 136 PS και 260 Nm. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 km/h, ενώ η αυτονομία που προκύπτει από την μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 50 kWh φτάνει έως και 338 km. Χρειάζονται μόλις 30 λεπτά για τη φόρτισή της από 0%-80% σε ταχυφορτιστή DC 100 kW.