Νέο Opel Mokka Electric: Πιο ισχυρό και με μεγαλύτερη αυτονομία


Το επιτυχημένο ηλεκτρικό SUV της Opel αλλάζει όνομα και αποκτά 20 PS περισσότερα και 20% μεγαλύτερη αυτονομία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 14/12/2022

Το Opel Mokka-e γίνεται Opel Mokka Electric από το 2023 και αναβαθμίζεται από πλευράς απόδοσης, αποκτώντας μεγαλύτερη αυτονομία και περισσότερη ισχύ.

Πλέον, το όμορφο SUV θα διαθέτει την μπαταρία ενεργητικής χωρητικότητας 54 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 51 kWh) η οποία τοποθετήθηκε στο Opel Astra Electric αλλά και στο Peugeot E-308, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα των 50 kWh (45 αξιοποιήσιμα). Έτσι, η αυτονομία του αυξάνεται κατά 20%, από 338 km σε 406 km.

Ο χρόνος φόρτισής της στο 80% υπολογίζεται σε 30 λεπτά σε φορτιστή 100 kW συνεχούς ρεύματος, ενώ και η κατανάλωση έχει βελτιωθεί από 15,8 kWh σε 15,2 kWh ανά 100 km. Επιπλέον το Mokka Electric διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW για φόρτιση σε εναλλασσόμενο ρεύμα.

Αυξημένη είναι και η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος πλέον προσφέρει ισχύ 156 PS και 260 Nm ροπής, 20 PS περισσότερα από την τρέχουσα ηλεκτρική έκδοση. Η επιτάχυνση 0-100 km/h θα είναι κάτω από 10 sec. ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 km/h.

Ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του 3 driving modes, Eco, Normal και Sport. Στη λειτουργία Eco, το ηλεκτρικό SUV είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό προς όφελος της αυτονομίας. Χάρη σε ένα σύγχρονο σύστημα αναγεννητικής πέδησης, το Mokka Electric μπορεί επίσης να ανακτήσει ενέργεια κατά την οδήγηση ή το φρενάρισμα. Εάν ο οδηγός μετατοπίσει το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στην ταχύτητα Β, η ροπή ανάκτησης και πέδησης αυξάνονται.

Όπως συμβαίνει με όλα τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα Opel, η μπαταρία τοποθετείται στο κάτω μέρος του αμαξώματος για εξοικονόμηση χώρου και είναι πρακτική. Έτσι δεν χάνεται χώρος στην καμπίνα επιβατών ή στο χώρο αποσκευών. Το χαμηλό κέντρο βάρους του οχήματος αυξάνει την ασφάλεια και την οδηγική απόλαυση.

«Το ‘e’ γίνεται ‘Electric’. Με το νέο επίθημα, υπογραμμίζουμε ότι το Opel Mokka προσφέρει περισσότερη διασκέδαση στην ηλεκτρική οδήγηση από ποτέ. Είναι ένα ηλεκτρικό όχημα απαράμιλλο στην κατηγορία του. Από τότε που κυκλοφόρησε, το εξαιρετικό συμπαγές SUV μας, έχει εντυπωσιάσει με τον τολμηρό και καθαρό σχεδιασμό, το χαρακτήρα του και την αποδεδειγμένη καταλληλότητά του για καθημερινή χρήση», τόνισε ο CEO της Opel, Florian Huettl.

Και πρόσθεσε: «Τώρα, με νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης και μεγαλύτερη μπαταρία, κάνουμε τώρα το Mokka Electric ακόμα πιο δυνατό, πιο αποδοτικό και καλύτερο».