Volkswagen: Ανακοινώθηκαν οι τιμές των ID.5 και ID.5 GTX στην Ελλάδα


Ο εγχώριος εισαγωγέας της Volkswagen ανακοίνωσε τις τιμές των δύο νέων crossover με τα οποία διευρύνει ακόμα περισσότερη την αμιγώς ηλεκτρική γκάμα του.  

  • 21/6/2022

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2021, η Volkswagen προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση δύο νέων προτάσεων με τα οποία συνεχίζει την ηλεκτρική αντεπίθεση. Ο λόγος για τα VW ID.5 και ID.5 GTX τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα προς παραγγελία και στη χώρα μας, με τον εισαγωγέα να ανακοινώνει τις τιμές τους.

Με την εισαγωγή του νέου ID.5 και του ισχυρότερου ID.5 GTX στην ηλεκτρική της γκάμα, η VW επεκτείνει τις διαθέσιμες επιλογές με ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover που βασίζεται εν πολλοίς στο ID.4. Και τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα έχουν το ίδιο μεταξόνιο και το ίδιο συνολικό μήκος, 2.766 και 4.599 χιλιοστά αντίστοιχα.

Η βασική διαφοροποίηση σε σχέση με το ID.4 εντοπίζεται στο σύστημα της μπαταρίας μιας και το ID.5 να συνοδεύεται από μία διαθέσιμη επιλογή με ενεργειακή χωρητικότητα 77 kWh και η οποία σύμφωνα με τους Γερμανούς μπορεί να διατηρήσει το 70% του παραπάνω αριθμού μετά από 8 χρόνια χρήσης ή την κάλυψη 160.000 km.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις στην Ελλάδα είναι η Pro Performance και η GTX. Στην πρώτη υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 204 PS και 310 Nm ροπής, με το 0-100 km/h να έρχεται σε 8,4 sec. και η τελική ταχύτητα είναι στα 160 km/h.

H έκδοση GTX ξεχωρίζει από την παροχή ηλεκτρικής τετρακίνησης και διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, που αποδίδουν συνδυαστικά 299 PS εκτοξεύοντας το ηλεκτρικό crossover EV στα 100 km/h από στάση σε 6,3 sec. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 180 km/h.

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, η VW λέει ότι το Pro Performance προσφέρει μέγιστη εμβέλεια έως και 520 km στον κύκλο δοκιμών WLTP. Το GTX είναι λίγο χαμηλότερα στα 480 km μέγιστης αυτονομίας. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας 0,26 είναι κορυφαίος για την κατηγορία και φτάνει να είναι κατά 0,02 χαμηλότερος από το ID.4.

Σχεδιαστικά τώρα ακολουθείται η γνώριμη γραμμή που έχουμε δει σε όλη τη γκάμα ID. των ηλεκτρικών μοντέλων της Volkswagen με τη γνωστή φόρμα με τις απαλές ρέουσες και χωρίς εξάρσεις γραμμές. Τα εμπρός και πίσω φώτα είναι φυσικά τεχνολογίας LED, ενώ προαιρετικά διατίθενται με τεχνολογία Matrix LED.

Το εσωτερικό του νέου ID.5 μοιάζει ακριβώς με αυτό του ID.4, έχοντας την ίδια οθόνη 12 ιντσών για το σύστημα infotainment, γενικά αραιή και λιτή διάταξη, όπως και ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 5,3 ιντσών. Φυσικά υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι λειτουργίες διασύνδεσης και ψυχαγωγίας ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 549 lt.

Η τιμή του ID.5 Pro Performance στην Ελλάδα ορίζεται στις 51.600€ ενώ αντίστοιχα για το ID.5 GTX στις 58.300€ με την παραγωγή τους να γίνεται στο εργοστάσιο του Zwickau στη Γερμανία.