Volvo EX30: Έρχεται το... μικρό αδερφάκι του EX90


Η Volvo ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα στην ηλεκτροκίνηση, κατοχυρώνοντας την ονομασία EX30, η οποία αναμένεται να συνοδεύσει τη μικρότερη εκδοχή του EX90.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/11/2022

Με την παρουσίαση του Volvo EX90 να είναι προ των πυλών, η Σουηδική εταιρεία ετοιμάζεται ήδη να κάνει το επόμενο βήμα στον εξηλεκτρισμό του στόλου της. Ο λόγος για το EX30, που θα αποτελέσει την compact έκδοση του EX90

Σύμφωνα με τη Volvo, το επερχόμενο EX90 θα βρίσκεται στην κορυφή της σειράς των μοντέλων της, αποτελώντας την εξηλεκτρισμένη εκδοχή του XC90. Όμως η ανάγκη για ένα ηλεκτρικό SUV μικρότερων διαστάσεων, που θα βρίσκεται κάτω από το XC40, ανάγκασε τη Volvo να βάλει μπροστά ένα σχέδιο για τη δημιουργία του EX30.

Η Volvo έχει υποβάλλει τα απαραίτητα έγγραφα για την κατοχύρωση αρκετών ονομασιών, μία εκ των οποίων είναι και η «EX30», η οποία αναμένεται να συνοδεύσει τη μικρότερη εκδοχή του EX90, ή αλλιώς, το «αδερφάκι» του XC40.

Ο Hakan Samuelsson, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η Volvo ονομάζει τα οχήματά της: Για παράδειγμα, το E σημαίνει «Electrification» (= εξηλεκτρισμός), το υποδεικνύει ότι το όχημα πρόκειται για SUV, ενώ ο αριθμός 30 δηλώνει το μέγεθος του οχήματος, σε σχέση με τα υπόλοιπα της σειράς, με το EX30 να είναι το πιο μικρό.

Ο Samuelsson είχε επιβεβαιώσει επίσης ότι το επόμενο μοντέλο της εταιρείας θα είναι πράγματι ένα μικρό SUV, το οποίο θα βασιστεί στην πλατφόρμα της Geely που φιλοξενεί αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, όπως για παράδειγμα το Smart #1, το οποίο ήδη πωλείται στην Ευρώπη.

«Είχαμε πει ότι το επόμενό μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι ο διάδοχος της ναυαρχίδας των SUV μας (XC90), μετά από αυτό θα υπάρξει ένα μικρότερο SUV, και ακριβώς γι' αυτό μιλάμε αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ πιθανό να κατασκευάζεται στην Κίνα,» είχε πει σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Samuelsson.