Αυτό είναι το νέο Αυτοκίνητο Ασφαλείας της Formula 1


H Mercedes αποκάλυψε πως το νέο Αυτοκίνητο Ασφαλείας της Formula 1 θα είναι η AMG GT Black Series.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/3/2022

Η Mercedes προμηθεύει τη Formula 1 με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας και το Ιατρικό Αυτοκίνητο εδώ και 25 χρόνια, με διάφορα μοντέλα της μάρκας να έχουν περάσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Από φέτος, το αυτοκίνητο που θα δίνει τον ρυθμό σε έκτακτες καταστάσεις θα είναι η AMG GT Black Series, αντικαθιστώντας την AMG GT-R.

«Τα τελευταία χρόνια, η Mercedes-AMG γιορτάζει τις πολλές επιτυχίες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA Formula 1. Οκτώ τίτλοι κατασκευαστών και επτά τίτλοι οδηγών τα τελευταία οκτώ χρόνια το τονίζουν αυτί. Σε αυτό προστίθεται η εκτεταμένη και διαδεδομένη μεταφορά τεχνολογίας από όλα τα επίπεδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού προς τα οχήματα παραγωγής μας. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σημαίνει τόσα πολλά για εμάς, όπως και η καλύτερη δυνατή ασφάλεια. Δεν υπήρχε απολύτως καμία αμφιβολία ότι, μετά από περισσότερα από 25 χρόνια, θα επεκτείναμε τη δέσμευσή μας ως πάροχος του αυτοκινήτου ασφαλείας και του ιατρικού αυτοκινήτου – με δύο εξαιρετικά οχήματα από τη σειρά μας», δήλωσε ο Philipp Schiemer, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-AMG. GmbH.

Πίσω από το τιμόνι του safety car θα συνεχίσει να βρίσκεται ο Bernd Maylander, που μπαίνει στην 23η του σεζόν σε αυτό το καίριο πόστο.

Παράλληλα αλλάζει και το Ιατρικό Αυτοκίνητο, με τη Mercedes να αντικαθιστά την C 63 S Estate με την AMG GT 63 S 4MATIC .