Εκτός Formula 1 Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Αζερμπαϊτζάν


Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID-19 ΕΙΧΕ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Η FIA ΚΑΙ Η LIBERTY MEDIA ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΚΟΜΑ ΤΡΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ FORMULA 1

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/6/2020

Δυστυχώς τα πράγματα εξελίσσονται όπως αναμένονταν. Η πανδημία του κορωνοϊου εξακολουθεί να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και στο παγκόσμιο motorsport, με τη Formula 1 να ανακοινώνει ότι οι αγώνες στο Αζερμπαϊτζάν, στη Σιγκαπούρη και στην Ιαπωνία οριστικά ακυρώνονται για το 2020.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στο Μπακού και στη Μαρίνα Μπέι, το πρόβλημα είναι ότι απαιτούνται ιδιαίτερα χρονοβόρες εργασίες για την διαμόρφωση των διαδρομών, μιας και πρόκειται για σιρκουί πόλης.

Όσο για την Ιαπωνία, όπως είχαμε εγκαίρως αναφέρει, ακολούθησε κατά γράμμα το παράδειγμα του MotoGP που εδώ και δύο εβδομάδες έχει ακυρώσει τον αγώνα του στο Μοτέγκι. Μάλιστα εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η μη διεξαγωγή και του Ράλι Ιαπωνίας.

Την περασμένη εβδομάδα η Liberty Media ανακοίνωσε το πρόγραμμα των πρώτων οκτώ αγώνων της διαφοροποιημένης σεζόν, ενώ πλέον παραμένει σε εκκρεμότητα το εάν και πότε θα δειαξχθούν γκραν πρι σε Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, Καναδά, Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι.

Η Liberty Media έχει ξεκαθαρίσει πως το φινάλε της σεζόν θα είναι στη Μέση Ανατολή, με διαδοχικούς αγώνες σε Μπαχρέιν και Άμπου Ντάμπι.

Λόγω των πολλών κρουσμάτων και θυμάτων είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να διεξαχθούν τα γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών, του Μεξικού και της Βραζιλίας.

Μπαχρέιν, Κίνα και Ρωσία έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να ακολουθήσουν τα παραδείγματα της Αυστρίας και της Μεγάλης Βρετανίας και να φιλοξενήσουν διπλούς αγώνες, προκειμένου να συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου των 15-18 αγώνων εντός του 2020 που έχει θέσει η Liberty Media.