Επίσημο: Παρελθόν από τη Ferrari o Mattia Binotto


Ο Mattia Binotto υπέβαλε την παραίτησή του στην Scuderia Ferrari, η οποία και έγινε αποδεκτή. Δείτε πότε αναμένεται να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 29/11/2022

Αυτό που φαινόταν ως αναπόφευκτη εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (29/11). Ο Mattia Binotto παραιτήθηκε από τη Ferrari, με την ιταλική ομάδα να κάνει αποδεκτή την παραίτησή του και να τον ευχαριστεί για την προσφορά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ferrari:

Η Ferrari (ή η "Εταιρεία") ανακοινώνει ότι αποδέχτηκε την παραίτηση του Mattia Binotto, ο οποίος θα αφήσει τον ρόλο του ως Team Principal της Scuderia Ferrari στις 31 Δεκεμβρίου.

Ο Benedetto Vigna σχολίασε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Mattia για τις πολλές σπουδαίες συνεισφορές του εδώ και 28 χρόνια με τη Ferrari και ιδιαίτερα γιατί με τη δική του καθοδήγηση, η ομάδα επέστρεψε ξανά σε ανταγωνιστικό ρόλο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Ως αποτέλεσμα, είμαστε σε μια ισχυρή θέση να ανανεώσουμε την πρόκλησή μας για κατάκτηση του απόλυτου επάθλου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, κυρίως για τους καταπληκτικούς φίλους μας σε όλο τον κόσμο. Όλοι εδώ στη Scuderia και στην ευρύτερη κοινότητα της Ferrari εύχονται στον Mattia καλή συνέχεια για το μέλλον».

Ο Mattia Binotto δήλωσε: «Με τη λύπη που συνεπάγεται αυτό, αποφάσισα να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με τη Ferrari. Φεύγω από μια εταιρεία που αγαπώ, στην οποία είμαι μέλος εδώ και 28 χρόνια, με την ηρεμία που πηγάζει από την πεποίθηση ότι έχω καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχω τους στόχους που τέθηκαν. Αφήνω μια ενωμένη και αναπτυσσόμενη ομάδα. Μια δυνατή ομάδα, έτοιμη, είμαι σίγουρος, να πετύχει τους υψηλότερους στόχους, στους οποίους εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Νομίζω ότι είναι σωστό να κάνω αυτό το βήμα αυτή τη στιγμή, όσο δύσκολη και αν ήταν αυτή η απόφαση για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στη Gestione Sportiva που μοιράστηκαν αυτό το ταξίδι μαζί μου, φτιαγμένο από δυσκολίες αλλά και μεγάλη ικανοποίηση».

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του νέου Team Principal της Scuderia Ferrari και αναμένεται να οριστικοποιηθεί το νέο έτος.