GP Ιταλίας - FP2: Πρώτος ο Hamilton, ατύχημα για τον Sainz


Ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε την τελευταία διαδικασία ελεύθερων δοκιμών στη Μόντσα όταν ταχύτερος όλων, ενώ ο Carlos Sainz είχε ατύχημα στην Ascari που τον έστειλε προληπτικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 11/9/2021

Μία διαδικασία για προετοιμασία ενόψει του sprint, αλλά και του μεγάλου Grand Prix της Κυριακής. Αυτό ήταν το FP2 στο Μητροπολιτικό Πάρκο της Μόντσα, που είδε τον Lewis Hamilton να πρωτοστατεί, όντας δύο δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του Valtteri Bottas. Το ενδιαφέρον είναι πως ο 7κις πρωταθλητής έκανε αυτόν τον χρόνο με τη σκληρή γόμα.

Σε παράταξη και οι Red Bull, με τον Max Verstappen μπροστά από τον Sergio Perez στις θέσεις 4 και 5, αντίστοιχα, και με διαφορά περίπου μισού δευτερολέπτου από τις Mercedes. 

Δυνατή η εικόνα του Esteban Ocon σε ρυθμό αγώνα, με την 5η θέση του, ενώ την απόλυτη έκπληξη έκανε ο Robert Kubica στην 6η θέση, μπροστά από τον ομόσταβλό του στην Alfa Romeo, Antonio Giovinazzi.

Για την Alpine στη δεκάδα ήταν κι ο Fernando Alonso, όντας 8ος, μετά τις δύσκολες κατατακτήριες που είχαν χθες οι Γάλλοι.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Pierre Gasly και Lando Norris.

Σε ό,τι αφορά τον Carlos Sainz, ο Ισπανός είχε έξοδο στην Ascari, χτυπώντας με το εμπρός μέρος του μονοθέσιου τον τοίχο στην εσωτερική της στροφής. Αν και βγήκε με τις δικές του δυνάμεις από το cockpit, εντούτοις πήγε στο ιατρικό κέντρο της πίστας, ενώ θα εξεταστεί και σε περίπου μία ώρα για να πάρει την τελική έγκριση να συμμετάσχει στο υπόλοιπο της ημέρας.

Το Sprint Qualifying ξεκινά στις 17:30 Ελλάδας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: