GP Ιταλίας - FP2: Στην κορυφή η Ferrari με τον Sainz, πρόβλημα για τον Stroll, έξοδος για τον Perez


Η Ferrari πρωτοστάτησε στις τελευταίες δοκιμές της Παρασκευής στη Μόντσα, με τον Carlos Sainz στην κορυφή της κατάταξης. Εκτός από νωρίς έμεινε ο Lance Stroll, λάθος έκανε ο Sergio Perez.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: PIRELLI
  • 1/9/2023

Η δεύτερηδιαδικασία δοκιμών στην Ιταλία έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στην ιστορική πίστας της Monza, με ηλιοφάνεια και θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου στο οδόστρωμα.

Μετά τους πρώτους γύρους με πιο πολλά καύσιμα και σκληρότερες γόμες, άρχισαν οι προσομοιώσεις κατατακτήριων, που καθόρισαν και την τελική κατάταξη της διαδικασίας.

Ωστόσο, μέσα στο 5λεπτο, η AMR23 του Lance Stroll, που δε συμμετείχε στο FP1 νωρίτερα, κόλλησε στην 8η σχέση με πρόβλημα στο σύστημα καυσίμου, με αποτέλεσμα να σταματά στην πίστα και να διακόπτει το session μέχρι να απομακρυνθεί.

Μετά από πέντε λεπτά διακοπής, η κανονικότητα επέστρεψε στην πίστα.

Ο Carlos Sainz πέρασε στην κορυφή των χρόνων κι έμεινε εκεί, κρατώντας οριακά πίσω του τον Lando Norris, καθώς ο Βρετανός πρώην teammate του οδηγού της Ferrari έμεινε 2ος για μόλις 19 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο SergioPerez ήταν 3ος, με τον Max Verstappen να περιορίζεται στην 5η θέση. Ο Ολλανδός έμεινε χαμηλά για τα δεδομένα του καθώς βρήκε κίνηση στον δικό του γρήγορο γύρο, και δεν του επετράπη να δοκιμάσει ξανά, ώστε να εστιάσει στο να κάνει προσομοίωση αγώνα.

Ανάμεσα στους οδηγούς της Red Bull ήταν ο Oscar Piastri, μόλις 5 χιλιοστά από τον 'Checo'.

Έκτος βρέθηκε ο Charles Leclerc, με τον Alex Albon να βρίσκει ξανά την θέση του στη δεκάδα, όντας 7ος.

Ο Fernando Alonso έμεινε 8ος, καθώς ο George Russell, με σαφώς χαμηλότερα επίπεδα κάθετης δύναμης από τον Lewis Hamilton (για λόγους σύγκρισης), ήταν 9ος.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Nico Hulkenberg για τη Haas.

Στο φινάλε, ο Perez είχε κι έξοδο στην Parabolica (ή Michele Alboreto όπως ονομάζεται πλέον επίσημα), με αποτέλεσμα να διακοπεί και πάλι η διαδικασία.

Η συνέχεια θα δοθεί το Σάββατο με το FP3 και τις κατατακτήριες.