GP Ουγγαρίας - FP2: Πέρασε μπροστά ο Bottas


O Valtteri Bottas πήρε τη πρώτη θέση στις δεύτερες δοκιμές επί ουγγρικού εδάφους, κάνοντας το 1-2 με τον Lewis Hamilton.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: MERCEDES MEDIA
  • 30/7/2021

Η δεύτερη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών στο Hungaroring είδες τις ομάδες να εστιάζουν στη συλλογή δεδομένων ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα.

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος, κάνοντας το 1-2 για τη Mercedes με τον Lewis Hamilton, που έμεινε πίσω για μόλις 0,027 δλ.

Τρίτος έπεσε μετά το πρωινό σκέλος των δοκιμών ο Max Verstappen, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποστροφή που τον ταλαιπώρησε στα γρήγορα περάσματα κατά την αρχή της διαδικασίας.

Έκπληξη ήταν η 4η θέση που κατέλαβε ο Esteban Ocon για λογαριασμό της Alpine, μπροστά από τον Sergio Perez, που βελτίωσε την εικόνα του σε σχέση με το πρωί.

Ο Pierre Gasly συνέχισε τη δυνατή παρουσία για την AlphaTauri, ενώ ο Fernando Alonso έμεινε 7ος, για πρώτη φορά μετά από καιρό πίσω από τον Γάλλο teammate του. 

Για την ΑΤ, ο Yuki Tsunoda βγήκε μόλις για μερικούς γύρους στο τέλος,αφού η ομάδα επιδιόρθωνε το μονοθέσιό του μετά την έξοδό του στις μπαριέρες κατά το FP1.

Ο Sebastian Vettel έφερε ξανά την Aston Martin στη δεκάδα, με τον Lando Norris να χωρίζει τις δύο AMR21.

Σημαντικό να αναφερθεί πως η Ferrari έμεινε εκτός top 10, οριακά βέβαια, αφού οι Leclerc-Sainz έμειναν στις θέσεις 11 και 12, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό αγώνα, φαίνεται πως η Mercedes έχει ένα προβάδισμα που αγγίζει ακόμα και το δευτερόλεπτο από τις Red Bull.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: