Η Mercedes έχει ξανά μονοθέσιο, λέει ο Wolff


O CEO της Mercedes F1, Toto Wolff, αποκάλυψε ενθαρρυντικά στοιχεία για την W15 μετά τις δοκιμές που έκαναν οι οδηγοί της ομάδας στον προσομοιωτή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Sam Bloxham for Mercedes-Benz Grand Prix ltd.
  • 16/1/2024

Οι πρώτες δύο σεζόν της εποχής του ground effect στη Formula 1 χαρακτηρίστηκαν από σχεδιαστικά λάθη και αγωνιστική καθίζηση για τη Mercedes, την μέχρι το 2021 κραταιά δύναμη του grid.

Για το 2024, όμως, οι Γερμανοί ετοιμάζουν ένα τελείως διαφορετικό μονοθέσιο, με τον James Allison και πάλι σε ρόλο τεχνικού επικεφαλής, με την ελπίδα να φτάσουν τη Red Bull και να επιστρέψουν στην κορυφή.

Ο Toto Wolff, που χθες ανανέωσε με τη Mercedes για τα επόμενα τρία χρόνια, αποκάλυψε πως ο οδηγός προσομοιωτή της ομάδας, Anthony Davidson, μίλησε με εγκωμιαστικό τρόπο για το νέο μονοθέσιο:

«Το οδήγησε στη Μελβούρνη, στον προσομοιωτή, και είπε 'το μονοθέσιο είναι κανονικό μονοθέσιο για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια'.

«Προφανώς και θέλουμε να δούμε αν αυτό ισχύει και στην πίστα, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχαμε αυτήν την αίσθηση.»

Ο ίδιος τόνισε πως υπάρχει και το αίσθημα ευθύνης προς τους οδηγούς της ομάδας, οι οποίοι υπέγραψαν νέα συμβόλαια στα μέσα του 2023:

«Πάντα πιστεύω πως είναι εφικτό. Δεν μπορείς να ξεκινάς τη σεζόν λέγοντας 'δε γίνεται'.

«Το είδαμε πέρυσι με τη McLaren πόσο μεγάλο βήμα προόδου έκανε με μόλις μία αναβάθμιση. Έχουμε διετές συμβόλαιο με τον Lewis, του το χρωστάμε, και σε αυτόν και στον George και σε όλη την ομάδα.»

Πηγή: The Daily Telegraph

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1 2024: Πότε παρουσιάζονται τα μονοθέσια και πότε διεξάγονται οι δοκιμές

Γιατί η Honda επέλεξε να συνεργαστεί με την Aston Martin ενόψει 2026

Ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησε ο Lewis Hamilton (photos)