«Λευκός καπνός» στις διαπραγματεύσεις Hamilton-Mercedes


Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την ανανέωση της συνεργασίας της Mercedes με τον Lewis Hamilton έγινε και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/2/2021

Mercedes και Lewis Hamilton εδώ και περισσότερους από τρεις μήνες βρίσκονται σε διαδικασία επαφών και διαπραγματεύσεων αναφορικά με την επέκταση της άκρως επιτυχημένης μεταξύ των συνεργασίας.

Παρότι τις προηγούμενες ημέρες οι πληροφορίες ανέφεραν πως η απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν μεγάλη, τις τελευταίες ώρες υπ0ήρξε σημαντική πρόοδος και το ρεπορτάζ αναφέρει πως έως το τέλος της εβδομάδες δεν αποκλείεται να υπάρξουν οι τελικές ανακοινώσεις.

ΟΙ δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία στους βασικούς όρους αναφορικά με την επέκταση της συνεργασίας τους, ήτοι στη διάρκεια του συμβολαίου, τον βασικό μισθό, τα μπόνους και τ0ο δικαίωμα του Βρετανού να ασκήσει βέτο αναφορικά με τον μελλοντικό teammate του.

Μολονότι οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως εξακολουθεί να υπάρχει απόσταση αναφορικά με το συνολικό ποσόν που θα εισπράξει ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, η συμφωνία θα έχει διάρκεια 2 συν 1 έτη, με τον Hamilton να έχει το δικαίωμα επιλογής της επέκτασής της και πέραν του 2022.

Σε κάθε περίπτωση ο Βρετανός θα πρέπει να ενημερώσει τη Mercedes μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2022 αναφορικά με το εάν θα κάνει χρήση του όρου επέκτασης της συμφωνίας για ακόμα έναν χρόνο. Έτσι, εάν στο τέλος του 2022 ο Hamilton αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, η Mercedes θα έχει τον χρόνο να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του.

Θυμίζουμε πως η Mercedes την περασμένη εβδομάδα είχε ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύει να υπογράψει «κλειστό» τριετές συμβόλαιο με τον Hamilton, μολονότι αυτός ήταν ένας από τους βασικούς όρους που έθετε η πλευρά του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Μεταξύ των όρων της αρχικής συμφωνίας είναι και ότι ο Hamilton θα εισπράξει το τίμημα της συμφωνίας που έχει κάνει η Tommy Hilfiger με την ομάδα, καθώς ήταν αυτός που έφερε τον συγκεκριμένο χορηγό στη Mercedes.

Στο μεταξύ, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ανακοίνωσε πως στις 2 Μαρτίου θα παρουσιάσει το νέο μονοθέσιό της, με το οποίο στοχεύει στη διατήρηση του νταμπλ για όγδοη συνεχόμενη χρονιά!

Διαβάστε ακόμα: Ο δυσεπίλυτος γρίφος της νέας σεζόν στη Formula 1