Michael Schumacher: 10 χρόνια από το ατύχημα στις Άλπεις – Γιατί μένει μυστική η κατάσταση της υγείας του


'Ηταν 29 Δεκεμβρίου 2013 όταν ο Michael Schumacher είχε το ατύχημα που άλλαξε τη ζωή του για πάντα.

  • ΦΩΤΟ: Steve Etherington for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd., Ferrari Media
  • 29/12/2023

Ο Michael Schumacher έφτασε στα απόλυτα ύψη, κατακτώντας 7 πρωταθλήματα, κερδίζοντας 91 φορές, ανεβαίνοντας στο βάθρο 155 φορές. Διένυσε μία καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί, όντας ο απόλυτος ρέκορντμαν, μέχρι να έρθει ο Lewis Hamilton να τον φτάσει σε τίτλους και να τον ξεπεράσει σε νίκες.

Πρόκειται για έναν θρύλο της Formula 1, έναν άνθρωπο που έγινε συνώνυμο της ταχύτητας στα χείλη μίας ολόκληρης γενιάς, θεατών και μη, μετά τη χρυσή πενταετία με τη Ferrari το διάστημα 2000-2004.

Ο ίδιος αγωνίστηκε για τελευταία φορά το 2012, με το τέλος του οποίου έκανε τη βαθιά του υπόκλιση και έφυγε από το προσκήνιο, επιλέγοντας να περάσει χρόνο με την οικογένειά του: τη σύζυγό του Corinna, και τα παιδιά του, Mick και Gina.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2013, ο τότε 44χρονος Schumacher βρέθηκε στις Γαλλικές Άλπεις με τον Mick για σκι, κάτι που συνήθιζαν να κάνουν χρόνια, ακόμα κι όταν ο ίδιος ήταν ενεργός στους αγώνες.

Ο Schumacher έχασε την ισορροπία του και χτύπησε με το κεφάλι σε παρακείμενο βράχο, κι ενώ φορούσε κράνος, το τραύμα στο κρανίο του ήταν εξαιρετικά σοβαρό. Το ίδιο βράδυ μπήκε στη χειρουργική κλίνη, πέρασε δύο επεμβάσεις, και μπήκε σε κώμα για να αναρρώσει.

Αργότερα, ο Schumacher, ακόμα σε φάση ανάρρωσης, μεταφέρθηκε σε ειδικό θεραπευτήριο στη Γκρενόμπλ, προτού επιστρέψει στο σπίτι του στην Ελβετία τον Σεπτέμβριο του 2014.

Έκτοτε, τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του είναι σπάνια, όπως εξήγησε κι ο δικηγόρος τουΗ οικογένειά του έχει επιλέξει να κρατήσει στάση προστασίας του ιδιωτικού της βίου, με δεδομένο ότι έχουν ήδη περιστατικό παραβίασης της ιδιωτικότητας, καθώς ένας ρεπόρτερ είχε καταφέρει να εισέλθει στο δωμάτιο και να φωτογραφίσει τον Schumacher στο κρεβάτι του νοσοκομείου

Επιπλέον, ένα γερμανικό μέσο έκανε ψεύτικη συνέντευξη χρησιμοποιώντας το όνομα του Schumacher, που φυσικά προκάλεσε σάλο και έφερε την αντίδραση της οικογένειας, η οποία κινήθηκε νομικά.

Ωστόσο, η Corinna Schumacher, στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του 7κις πρωταθλητή στο Netflix, είχε αναφέρει κάτι σημαντικό για την παρουσία του συζύγου της στο σπίτι:

«Κάθε μέρα μου δείχνει πόσο δυνατός είναι. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια.

«Ζούμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπείες. Κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε τον Michael να γίνει καλύτερα και να νιώθει άνετα. Και να τον κάνουμε να νιώθει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας.

«Ό,τι κι αν γίνει, θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου. Όλοι μας. Και συνεχίζουμε τις ζωές μας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε κράνη, φόρμες και γάντια του Michael Schumacher (photos)

Όταν ο Michael Schumacher έκανε βόλτα στο Nurburgring Nordschleife με την W02 (video)