Ο Hamilton αρνήθηκε ρόλο πιλότου μαχητικού στο «Top Gun: Maverick»!


Ζήτησε αρχικά ρόλο... καθαριστή, του προσφέρθηκε από τον Tom Cruise αυτός του πιλότου, αλλά τον απέρριψε λόγω των υποχρεώσεων στη F1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 9/8/2022

Οι οδηγοί της Formula 1 κινούνται με εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες στη διάρκεια των αγώνων, γι’ αυτό και αποκαλούνται «πιλότοι». Ξέρετε, όμως, ότι ένας από αυτούς - και όχι κάποιος… τυχαίος - λίγο έλειψε να εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη όντως ως πιλότος μαχητικού αεροσκάφους;

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Lewis Hamilton, γιατί γι’ αυτόν πρόκειται, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Vanity Fair». Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 επεσήμανε ότι του προσφέρθηκε, από τον ίδιο τον Tom Cruise, να συμμετέχει στην ταινία «Top Gun: Maverick» με αυτό το ρόλο, αλλά αναγκάστηκε να αρνηθεί λόγω των υποχρεώσεών του στη Formula 1.

«Βασικά είμαι φίλος του Tom. Είναι ένας από τους ωραιότερους ανθρώπους που θα συναντήσεις ποτέ. Με κάλεσε πριν από χρόνια στα γυρίσματα του "Edge of Tomorrow" και μετά χτίσαμε μια φιλία με τον καιρό», εξήγησε ο Hamilton.

Όντας μεγάλος θαυμαστής του «Top Gun» (1984), ενθουσιάστηκε μόλις έμαθε για την παραγωγή της νέας ταινίας. «Όταν άκουσα ότι έβγαινε το δεύτερο φιλμ, σκέφτηκα ‘Θεέ μου, πρέπει να τον ρωτήσω’. Του είπα "δε με νοιάζει τι ρόλο θα έχω είναι. Θα σκουπίσω ακόμη και κάτι αν χρειαστεί, ας είμαι απλά ένας καθαριστής στο παρασκήνιο», ήταν τα λόγια που είπε στον φίλο του.

Όταν, ωστόσο, ο Tom Cruise του προσέφερε το ρόλο του πιλότου ενός μαχητικού αεροσκάφους, ο Hamilton συνειδητοποίησε ότι δεν θα είχε τη δυνατότητα να συνδυάσει τις υποχρεώσεις των γυρισμάτων με το απαιτητικό καλεντάρι της F1. «Είμαι τελειομανής. Απλώς δεν υπήρχε χρόνος. Το τηλεφώνημα στο οποίο απέρριψα την προσφορά ήταν, νομίζω, το πιο ενοχλητικό της ζωής μου», παραδέχθηκε ο οδηγός της Mercedes.

Ωστόσο η ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο απλά αναβλήθηκε, δεν ματαιώθηκε οριστικά, καθώς ετοιμάζει μαζί με τον Brand Pitt μια ταινία σχετικά με τη Formula 1. Όχι, δε θα πρωταγωνιστήσει, αλλά θα είναι παραγωγός, με τον σκηνοθέτη του Top Gun: Maverick, Joseph Kosinski, να έχει τα ηνία.

Καμία σκέψη αποχώρησης από την Formula 1

Φυσικά, όταν συζητάς με τον Lewis Hamilton δεν μπορείς και να μην τον ρωτήσεις για θέματα που αφορούν την Formula 1… και ένα από αυτά που απασχολούν είναι το πότε θα βάλει τους τίτλους τέλους στην καριέρα του. Ο φετινός χειμώνας, μετά την απογοήτευση για τον τρόπο που χάθηκε ο περυσινός τίτλος, ήταν αυτός που (φάνηκε ότι) τον έφερε πιο κοντά στο «αντίο», κάτι που, ευτυχώς, δεν επιβεβαιώθηκε.

«Είμαι ακόμα ενεργός. Αγαπάω την οδήγηση, παραμένει μια πρόκληση για μένα. Θα έλεγα ψέματα αν δεν παραδεχόμουν ότι έχω σκεφτεί να ανανεώσω το συμβόλαιό μου (σ.σ. λήγει στο τέλος του 2023). Πραγματικά, δεν σκέφτομαι ότι πρέπει να σταματήσω σύντομα», ξεκαθάρισε.

Η απόφαση του Sebastian Vettel να αποσυρθεί στο τέλος της φετινής σεζόν δεν του έφερε παρόμοιες σκέψεις: «Δε με έκανε να σκεφτώ για το μέλλον μου. Ωστόσο είναι μια υπενθύμιση ότι βρίσκομαι σε εκείνο το κομμάτι της καριέρας μου που οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθα στο χώρο και έχω αγωνιστεί μαζί τους για αρκετό καιρό θα αρχίσουν να σταματούν».

Οσο για τους στόχους που έχει από εδώ και στο εξής; «Φαντάζομαι ότι πριν καλά-καλά το καταλάβουμε, ο Fernando Alonso δε θα είναι στους αγώνες… και μετά θα ποιος έχει σειρά; Υποθέτω ότι θα είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία. Όμως σκέφτομαι πώς μπορώ να βελτιώσω αυτό το μονοθέσιο, ποια βήματα πρέπει να κάνουμε για να κερδίσει ξανά αυτή η ομάδα, ποιος είναι ο οδικός χάρτης για να διεκδικήσουμε άλλο ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε περισσότερους σε αυτό το άθλημα, που να υποστηρίζουν την διαφορετικότητα».