Ποιος πιλότος της F1 έκανε ιδιαίτερα μαθήματα οδήγησης στον Zinedine Zidane (photos)


Ο Γάλλος θρύλος του ποδοσφαίρου φόρεσε φόρμα, κράνος και έμαθε τα βασικά της αγωνιστικής οδήγησης από τους πλέον κατάλληλους.

  • ΦΩΤΟ: ALPINE MEDIA WEBSITE
  • 21/12/2023

Ο Γάλλος θρύλος του ποδοσφαίρου, Zinedine Zidane, εισήλθε στο δυναμικό της Alpine τον περασμένο Φεβρουάριο, αναλαμβάνοντας ρόλο team ambassador. Μέρος της δουλειάς του στην ομάδα είναι να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του πάνω στον αθλητισμό στους νεαρούς οδηγούς που συμμετέχουν στα προγράμματα ίσων ευκαιριών της AlpineRac(H)er και Concours Excellence Mecanique (CEMA).

Το πρώτο, σύμφωνα με τους Γάλλους, έχει δημιουργηθεί για να ενισχύσει την αξιοκρατία ανάμεσα στα φύλα σε όλους τους τομείς της εταιρείας. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία κι ομάδα της F1 σκοπεύει να αυξήσει την πολυπολιτισμικότητα ταλέντων μέσα σε αυτήν. Η CEMA έχει αφιερωθεί στους αφανείς «ήρωες» πίσω από την επιτυχία μιας ομάδας, τους μηχανικούς. Η Alpine προσφέρει ευκαιρίες σε νεαρούς μηχανικούς στη Γαλλία, ώστε να λάβουν επιπλέον γνώσεις και δεξιοτεχνία.

Ο Zidane εμπλέκεται ενεργά στη λειτουργία αυτών την δύο προγραμμάτων, με τους συμμετέχοντες των οποίων πέρασε μία γεμάτη μηχανοκίνητο αθλητισμό βραδιά στη Μαδρίτη. Ξεκίνησε ξεναγώντας τους στο στάδιο Santiago Bernabeu της Real Madrid, όπως και στο μουσείο της ποδοσφαιρικής ομάδας, στο οποίο μπορεί κανείς να δει όλα τα τρόπαια που την έχει βοηθήσει κι ο ίδιος να συλλέξει.

Μετά την ξενάγηση, ο πρώην ποδοσφαιριστής συνάντησε τους πιλότους της Alpine στη Formula 1, Pierre Gasly και Esteban Ocon, όπως και τους νεαρούς οδηγούς της ομάδας και τους δύο νικητές της CEMA 2023, με την οδήγηση να ξεκινά. Πιο συγκεκριμένα, έδωσαν το παρών σε μια εκδήλωση karting, οδηγώντας ηλεκτρικά καρτ, με τους πιλότους και τις Lisa Billard και Sukhmani Khera, οδηγοί του προγράμματος Rac(H)er, να δίνουν μαθήματα στον Γάλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Alpine A110 R υποδέχεται την έκδοση «Turini» - Οι τιμές στη Γαλλία

F1 2023: Οι πέντε κορυφαίες στιγμές της χρονιάς που πέρασε

F1 2023: Η μάχη των teammates - Ποιοι κέρδισαν τις «ενδοοικογενειακές» κόντρες