Πωλητήριο στην ιστορική Ferrari F300 του Michael Schumacher (video)


Στον καινοτόμο -για εκείνη την εποχή- σχεδιασμό είχε εργαστεί και ο δικός μας Νικόλας Τομπάζης. Ακούστε τον ήχο της και δείτε το ποσό πώλησης.

  • 4/3/2022

Το 1998 ήταν μια χρονιά που ολοκληρώθηκε με απογοητευτικό τρόπο για την Ferrari αλλά και τον Michael Schumacher ο οποίος οδηγώντας την F300 έχασε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος στη Suzuka, από τον Φινλανδό Mika Hakkinen που έτρεχε με την McLaren. Μαζί με τον Γερμανό, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών βρέθηκε και η Ferrari.  

Ο Schumacher με το συγκεκριμένο μονοθέσιο είδε σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις πρώτος την καρό σημαία, με την τελευταία να έρχεται στην πίστα της Μόντσα δύο αγώνες πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία νίκη των ελαστικών της Goodyear αποχωρώντας από το σπορ μετά από 3 δεκαετίες επιτυχημένης παρουσίας.

Η Ferrari F300 είχε μία καινοτόμα για την εποχή αεροδυναμική σχεδίαση πάνω στην οποία πάτησε η Scuderia για να γράψει χρυσές σελίδες στην αυγή της νέας χιλιετίας.

Η ομάδα που την επιμελήθηκε είχε συγκροτηθεί από τον δικό μας Νικόλα Τομπάζη μαζί με τους Rory Byrne, Giorgio Ascanelli, Aldo Costa, Willem Toet και Ross Brawn. Νέος ήταν και ο κινητήρας της, ένας V10 Tipo 047 χωρητικότητα 3 λίτρων, που συνδυαζόταν με ένα 7τάχυτο κιβώτιο, αποδίδοντας περισσότερους από 800 PS, με το μονοθέσιο να ζυγίζει 600 kg.

Την πώληση του ιστορικού μονοθεσίου έχει αναλάβει το αμερικανικό dupontregistry.com αξιώνοντας το ποσό των 4.900.000 δολαρίων. Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να δείτε την αγγελία εδώ.

Ακούστε τον ήχο της F300 στο pre-season test της σεζόν 1998...