Τα νέα σετ της Lego έχουν McLaren MP4/4 και Ayrton Senna - Δείτε τις τιμές (photos)


Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε ένα κομμάτι της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως την εμβληματική McLaren MP4/4 του Ayrton Senna.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LEGO
  • 2/2/2024

Εδώ και δεκαετίες, η Lego φέρνει στους fans της διάφορα σετ που αφορούν το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή θρύλους της αυτοκίνησης, όπως για παράδειγμα το μονοθέσιο της McLaren του 2022 και η Porsche 911, αντίστοιχα.

Τώρα, οι Δανοί κάνουν ακόμη ένα «δώρο» στους λάτρεις της αυτοκίνησης, λανσάροντας μια νέα σειρά που επικεντρώνεται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο την γκάμα επιλογών που θα λάτρευε ένας petrolhead. Ξεκινώντας με το σετ με τα περισσότερα κομμάτια, πρόκειται για τη Mercedes-AMG F1 W14 E Performance, δηλαδή το μονοθέσιο της Mercedes του 2023, η οποία αποτελείται από 1.642 κομμάτια και κοστίζει 239,99 ευρώ.

Πρόκειται για μία ρέπλικα σε κλίμακα 1:8 και διαθέτει τον κινητήρα V6 με πιστόνια που κινούνται, όπως και μία ανοιγόμενη πίσω αεροτομή, που προσομοιάζει το σύστημα DRS.

Το επόμενο σετ που ανακοίνωσε η εταιρεία είναι η McLaren MP4/4 του 1988 του Ayrton Senna, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη McLaren Racing και το ίδρυμα Senna. Όπως και στο μονοθέσιο της Mercedes, έτσι κι εδώ, έχει προστεθεί ο turbo κινητήρας V6 και η πίσω αεροτομή.

Περιλαμβάνεται και μία φιγούρα του Senna με την επιγραφή «No matter what your dream is, you have to dedicate yourself entirely to it» (μτφρ: Όποιο και να είναι το όνειρό σου, πρέπει να αφοσιωθείς ολοκληρωτικά σε αυτό). Αποτελείται από 693 κομμάτια και κοστίζει 84,99 ευρώ στην Ελλάδα.

Στις νέες προσθήκες περιλαμβάνεται επίσης μία μικρότερη ρέπλικα του μονοθεσίου της McLaren, αυτή τη φορά του 2023, η οποία είναι φτιαγμένη από 245 κομμάτια και κοστίζει 27,99 ευρώ, ενώ απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Το ίδιο ισχύει και για το δίδυμο των αγωνιστικών BMW M4 GT3 και BMW M Hybrid V8, τα οποία αποτελούνται από 676 κομμάτια συνολικά και κοστίζουν 54,99 ευρώ.

Η νέα σειρά θα κυκλοφορήσει επίσημα την 1η Μαρτίου του 2024, όμως οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Lego.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται ένας θρύλος της αυτοκίνησης από τη LEGO

Η Lamborghini Sian FKP 37 σε 1:1 κλίμακα από τη LEGO

Η Ferrari Daytona SP3 το νέο δημιούργημα της Lego Technic