Τι δεν επέτρεψε στον Norris να παλέψει για τη νίκη στη Βραζιλία


Ο Lando Norris υπογραμμίζει τον τομέα στον οποίο η McLaren υστερεί που τελικά της στέρησε και την ευκαιρία να παλέψει για τη νίκη στο Interlagos.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: McLaren Media
  • 8/11/2023

Η McLaren έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου μέσα στη σεζόν. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με ένα ημιτελές -κατά δήλωσή της- μονοθέσιο, και με σταθερές και επιτυχημένες αναβαθμίσεις μετέτρεψε την MCL60 σε ένα μονοθέσιο ικανό για βάθρα και νίκες - έστω κι αν αυτή ήταν μία νίκη στο sprint του Κατάρ.

Ο Lando Norris έχει καταφέρει να αναδείξει τη δυναμική του αυτοκινήτου σε διάφορες περιστάσεις, και στη Βραζιλία το έπραξε ξανά. Ξεκίνησε πρώτος το sprint, όπου τερμάτισε 2ος, ενώ και στον αγώνα ήταν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Και στις δύο περιπτώσεις, αναγκάστηκε να κοιτάζει για ώρα την πίσω πτέρυγα της RB19 του Max Verstappen.

Ο 23χρονος οδηγός μίλησε μετά το πέρας του αγώνα της Κυριακής στο Interlagos για τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε να παλέψει στα ίσια με τον πρωταθλητή για τη νίκη:

«Έχει να κάνει με αυτό που είδαμε και στο sprint. Δεν απέχω πολύ στους πρώτους 10-15 γύρους, και μετά απλά πέφτω πίσω.

«Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται επειδή είμαι πιο αργός και πιέζω για να μη χάσω επαφή [με τον Verstappen] και μετά το βρίσκω μπροστά μου, ή αν έχει να κάνει με τη φθορά των ελαστικών που δεν είναι τόσο καλή σε εμάς και μας κάνει να δυσκολευόμαστε με τα πίσω ελαστικά στις αργές στροφές. 

«Είναι σαφές, όμως, ότι έχουμε πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, αλλά και πάλι ήταν μία καλή μέρα για εμάς.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς ο Verstappen κόντεψε να εγκαταλείψει στη Βραζιλία

Τι άφησε τον Leclerc εκτός αγώνα πριν την εκκίνηση στο Interlagos

F1: Οι νέοι κινητήρες για το 2026 έτοιμοι για δοκιμές - Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες