Vettel vs Alonso: Το photo finish που δεν είδαμε ποτέ (video)


Όσα συνέβησαν στις πρώτες θέσεις στο τέλος του Ιαπωνικού GP, δεν επέτρεψε στην τηλεοπτική μετάδοση να δείξει τη μάχη Vettel-Alonso, που είδε τον Γερμανό να υπερτερεί για 11 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 10/10/2022

Η νίκη του Max Verstappen, που ακολουθήθηκε με τη μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος μετά την ποινή στον Leclerc, μονοπώλησε το ενδιαφέρον της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Κάπως έτσι, χάθηκε η ευκαιρία να δούμε σε ζωντανή μετάδοση την κατάληξη της τεράστιας μάχης που έδωσαν οι Sebastian Vettel και Fernando Alonso ως το τέλος του Grand Prix.

Ο Alonso βρισκόταν στην 6η θέση, μέχρι που έκανε pit stop για φρέσκο σετ ενδιάμεσης γόμας στον 22ο γύρο, έξι γύρους πριν το φινάλε του σαφώς μειωμένου σε διάρκεια αγώνα στη Suzuka.

Ο Vettel, που είχε περάσει από τα full wets στα ενδιάμεσα με το που επανεκκίνησε ο αγώνας, κέρδισε την θέση που άφησε ο Ισπανός, αλλά σύντομα θα τον έβρισκε στους καθρέφτες του.

Ο οδηγός της Alpine τον καταδίωξε στους τελευταίους τρεις γύρους, και τον έφτασε σε απόσταση αναπνοής στον τελευταίο.

Για λίγο, όμως, δεν κατάφερε να προσπεράσει τον 4κις πρωταθλητή, στην τελευταία του παρουσία ως οδηγού στην εν λόγω πίστα.

Η διαφορά τους στο φινάλε; Έντεκα (11) χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Ευτυχώς, ένας θεατής απαθανάτισε το photo finish και το ανάρτησε στο Twitter για να το απολαύσουμε, έστω κι ετεροχρονισμένα.

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο: