To Renault Twingo γίνεται 30 ετών και το γιορτάζει με ένα ξεχωριστό ράλλυ στη Σαχάρα


Στο ράλλυ θα τρέξουν Renault Twingo πρώτης γενιάς τα οποία πρέπει να δεχθούν τις απαραίτητες μετατροπές προκειμένου να τα βγάλουν πέρα στις ακραίες συνθήκες του αγώνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Access Organization Group - twing-raid.com
  • 12/12/2023

Το Renault Twingo δε φημίζεται για τις αγωνιστικές του ικανότητες, αφού από την αρχή μέχρι το τέλος της εμπορικής του πορείας προοριζόταν για μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Παρουσιάστηκε ως concept car τον Οκτώβριο του 1992 στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο του ως μοντέλο παραγωγής και μέρος της γκάμας των Γάλλων το 1993.

Η παραγωγή της πρώτης γενιάς μπορεί να ολοκληρώθηκε το 2007 στο Flins της Γαλλίας, όμως δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της εταιρείας. Έχοντας πλέον κλείσει 30 χρόνια πορείας το μικρό αυτοκίνητο πόλης το γιορτάζει με ένα rally-raid στην Ισπανία και το Μαρόκο.

Πρόκειται για το Twing Raid, το οποίο θα διοργανώσει ο όμιλος Access Organization Group, υπεύθυνος και για τα Blue Rally που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ευρώπη. Η έκδοση του 2024 θα ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου, θα ολοκληρωθεί στις 7 Μαρτίου κι αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 125 Renault Twingo πρώτης γενιάς.

«Είναι ένα μοντέλο ευρείας παραγωγής, αξιόπιστο, ελαφρύ κι οικονομικό. Το Twingo 1 είναι το τέλειο όχημα για να διασχίσουμε τη Σαχάρα,» εξηγεί ο Jeoffrey Decoupigny, διευθυντής του Twing Raid. Η διαδρομή ξεκινά από τον ισπανικό Βορρά, στο Σαν Σεμπαστιάν, ενώ τα πληρώματα δύο ατόμων θα περάσουν με φέρι στο Μαρόκο, φτάνοντας μέχρι το Μαρακές, όπου και θα τερματίσουν, έχοντας καλύψει πάνω από 4.000 km συνολικά. Από εκεί, θα επιστρέψουν στην Ισπανία, καταλήγοντας αυτή τη φορά στα νότια της χώρας.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 2.490 ευρώ, ενώ ο καθένας μπορεί να κάνει αίτηση online. Η τιμή περιλαμβάνει διαμονή, μεταφορά του Twingo και του πληρώματος με φέρι προς και από το Μαρόκο, πρωινό και βραδινό γεύμα, όπως και χρήσιμο για το raid εξοπλισμό.

Τα πληρώματα καλούνται να τροποποιήσουν το όχημά τους σύμφωνα με τους κανονισμούς του ράλλυ, ενώ προσφέρονται και Twingo προς ενοικίαση, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να συμμετέχει, όμως δεν οδηγεί το συγκεκριμένο μοντέλο. Σύμφωνα με τη διοργάνωση, το συνολικό κόστος συμμετοχής, μαζί με τα έξοδα της τροποποίησης, όπως κι εκείνα της βενζίνης, ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 6.300 ευρώ.

Εκτός αυτού, όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέσουν 10 κιλά ειδών πρώτης ανάγκης, αφού πρόκειται για φιλανθρωπικό ράλλυ που θα προσφέρει βοήθεια και προμήθειες σε σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές του Μαρόκου.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το Twing Raid του 2024 εδώ, ενώ έχουν ήδη ανοίξει οι αιτήσεις και για το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη για το νέο Renault Twingo με άκρως ανταγωνιστική τιμή (video-photos)

Μετά από 30 χρόνια, το αυθεντικό Renault Twingo επέστρεψε (video-photos)

Σχεδίασε το δικό σου Twingo με εικόνες AI και η Renault θα το κατασκευάσει! (photos)