Το Toyota Prius έγινε αγωνιστικό και του πάει (photos)


Με περισσότερη ισχύ κι αναβαθμισμένα αεροδυναμικά στοιχεία, το αγωνιστικό Prius είναι χάρμα οφθαλμών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA GLOBAL NEWSROOM
  • 27/12/2023

Μετά την αποκάλυψη του «αγριεμένου» Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition τον περασμένο Ιούνιο, η Toyota ξαναρίχνει το μοντέλο στην πίστα, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμα.

Οι Ιάπωνες έχουν μετατρέψει το Prius σε ένα πραγματικό αγωνιστικό όχημα, προσφέροντάς του μια μεγαλύτερη μπροστινή αεροτομή, πτερύγια στις γωνίες του μπροστινού προφυλακτήρα, όπως και μια νέα αεροτομή στο πίσω μέρος. Εκτός αυτού, πίσω από τις δεκάκτινες ζάντες κρύβονται οι ρότορες των φρένων, ενώ η απόσταση του πατώματος από το έδαφος έχει μειωθεί σημαντικά, σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο.

Η Toyota δεν έχει αποκαλύψει καμία λεπτομέρεια σχετικά με τη μονάδα ισχύος του αγωνιστικού Prius προς το παρόν, όμως, σύμφωνα με το ιαπωνικό μέσο, Car Watch Impress, η ισχύς του είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη της νόμιμης για τον δρόμο έκδοσης. Λέγεται επίσης ότι έχει προτιμηθεί μια μπαταρία μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας για το υβριδικό σύστημα κι έχουν γίνει τροποποιήσεις στο σύστημα ψύξης.

Το λευκό, κίτρινο και μπλε όχημα ήρθε 11ο στη γενική κατάταξη κι 6ο στην κατηγορία του στον 10ωρο αγώνα αντοχής της Ταϊλάνδης, όπου έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο, τερματίζοντας 21 γύρους πίσω από το όχημα που κέρδισε. Να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές στον αγώνα ήταν συνολικά 63 και πίσω από το τιμόνι του Prius κάθισε -μεταξύ άλλων- ο «απόλυτος» Master Driver της εταιρείας, Akio Toyoda, γνωστός κι ως 'Morizo'.

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία για επόμενες προγραμματισμένες «εξορμήσεις» του Prius στην πίστα, ενώ δεν αποκλείεται το γεγονός η προσπάθεια να είχε ρόλο δοκιμών. Το εν λόγω όχημα είναι ένα από εκείνα που θα εκτεθούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, στις 13-15 Ιανουαρίου του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ιαπωνία: Ποιο μοντέλο κατέκτησε το βραβείο

First Drive: Οδηγούμε στη Γερμανία το νέο Toyota Prius Plug-in Hybrid 223 PS (video)

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Toyota Prius στην Ελλάδα - «Καίει» 0,5 lt/100 km!