«Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ιαπωνία: Ποιο μοντέλο κατέκτησε το βραβείο


Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η BMW X1 ενώ η πρώτη τριάδα έκλεισε με το Honda ZR-V.

  • 11/12/2023

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, το νέο Toyota Prius κατάκτησε το βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για την Ιαπωνία. Το υβριδικό μοντέλο που βρίσκεται στην 5η γενιά ήταν εξαρχής το μεγάλο φαβορί και πάτησε κορυφή συγκεντρώνοντας 360 ψήφους.

Στη δεύτερη θέση και με μεγάλη διαφορά πλασαρίστηκε η BMX X1 με 150 ψήφους, κατακτώντας παράλληλα το βραβείο «Αυτοκίνητο Εισαγωγής της Χρονιάς», ενώ το Honda ZR-V έκλεισε την πρώτη τριάδα με 100 ψήφους.

Η λίστα με τα 10 αυτοκίνητα που έφτασαν στην τελική φάση και διεκδίκησαν το βραβείο ήταν η εξής:

Mitsubishi Delica
Mitsubishi Delica

Πριν από μερικούς μήνες το Car and Driver ταξίδεψε στο Αμβούργο για να οδηγήσει το νέο Toyota Prius και να σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Μερικές εβδομάδες αργότερα ο εγχώριος εισαγωγέας άνοιξε της παραγγελίες για το μοντέλο. Βρείτε αναλυτικά τις τιμές και τις εκδόσεις πατώντας εδώ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Prius δεν κατάφερε να περάσει στη λίστα με τα υποψήφια μοντέλα για το ευρωπαϊκό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» και έτσι η μοναδική πρόταση της Toyota που θα διεκδικήσει το συγκεκριμένο βραβείο είναι το νέο C-HR.

Nissan Serena
Nissan Serena

Στις επιμέρους κατηγορίες των ιαπωνικών βραβείων το Mitsubishi Delica αναδείχθηκε «Design Car of the Year» ενώ το Nissan Serena πήρε το «Technology Car of the Year» για το σύστημα υποβοήθησης οδηγού Pro-Pilot 2.0 που επιτρέπει την οδήγηση χωρίς χέρια σε αυτοκινητόδρομους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Toyota Prius: 12 κρυφά μηνύματα αποκαλύπτονται στον φακό (photos)

Το 5ης γενιάς Toyota Prius γράφει το επόμενο κεφάλαιο της υβριδικής τεχνολογίας

Δείτε πως είναι ο κινητήρας του Toyota Prius μετά από 500.000 km (video)