Ford Mustang Mach-E: Επιδόσεις όπως δεν τις έχετε ξανανιώσει!


H Ford Mustang Mach-E είναι ο «θεμέλιος λίθος» της εταιρείας στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης που έχει αρχίσει ήδη να υπάρχει και που εξελίσσεται με ενδιαφέρον. O Henry Ford θα ήταν υπερήφανος!

  • 4/11/2021
Είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο, πώς η ιδρυτής της Ford θα ήταν υπερήφανος για τη νέα Mustang Mach-E, η οποία και αποτελεί μια ξεκάθαρη δήλωση του κατασκευαστικού αυτού κολοσσού για τη μετάβαση στην πράσινη κινητικότητα.
 
«Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή όπου θα πρέπει να δημιουργήσουμε πόρους οι οποίοι θα είναι διαρκώς ανανεώσιμοι, σε τέτοιο βαθμό, ώστε η μόνη απώλεια θα είναι να μην τους χρησιμοποιήσουμε. Θα υπάρχει τόση αφθονία σε θερμότητα, φως και ενέργεια ώστε θα είναι κρίμα να μην χρησιμοποιήσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε. Η εποχή έρχεται ήδη. Και έρχεται με την ορμή που έχει το νερό».
 
Η παραπάνω φράση είναι τόσο σύγχρονη και τόσο επίκαιρη και χαρακτηρίζει τόσο την καθημερινότητά μας όσο και τα πεπραγμένα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μόνο που δεν είναι τωρινή, ούτε κάν παλιότερη. Ανήκει στον Henry Ford ο οποίος την είπε στις 2 Ιανουαρίου 1922, σε εκδήλωση για τις φυσικές πηγές ενέργειας.
 
Ο Henry Ford έχει μείνει στη ιστορία και ως οραματιστής. Άλλωστε, αυτή η ιδιότητά του τού επέτρεψε να δημιουργήσει τον παγκόσμιο κολοσσό που φέρει το επίθετό του. Οι επίγονοί του στην εταιρεία, φαίνεται ότι κινούνται με βάση τις αρχές και το όραμά του και προσπαθούν να βρίσκονται εμπρός από την εποχή τους και να τη διαμορφώνου όσο μπορούν, κάθε φορά.
 
Η Mustang Mach-E GT
Είναι το καλύτερο επιστέγασμα της προσπάθειας που κάνει η «Μπλε Οβάλ» στην σύγχρονη αυγή της ηλεκτροκίνησης στην Αυτοκινητοβιομηχανία. Η Mustang Mach-E GT είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγήςπου έχει δημιουργήσει η εταιρεία στην ως τώρα ιστορία της, χωρίς μάλιστα να ανήκει στην κατηγορία των σπορ οχημάτων. Είναι ένα όχημα με μορφή SUV και καρδιά supercar.
 
 
Η Ford Mustang Mach-E GT έχει μπαταρίες λιθίου ιόντων μέγιστης ονομαστικής χωρητικότητας 99 kWh (πραγματική 88 kWh). Η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς των δύο ηλεκτροκινητήρων που διαθέτει το όχημα φτάνει τους 487 PS και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 860 Nm. Για την επιτάχυνση 0-100 km/h χρειάζεται μόλις 3,7 sec και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 200 km/h. H μέγιστη θεωρητική αυτονομία της φτάνει τα 500 km.
 
 
Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο τής Ford δεν εντυπωσιάζει μόνο στην κορυφαία εκδοχή του αλλά και στις υπόλοιπες και πιο προσιτές. Η Mustang Mach-E δεν είναι ακόμα ένα ηλεκτρικό μοντέλο αλλά για ένα ξεχωριστό δημιούργημα της Ford που φέρει ένα μοναδικό σε ιστορία και αξία όνομα. Είναι ένα sport coupe SUV με εντυπωσιακή εμφάνιση που σε κάνει να αναγνωρίζεις τις αγωνιστικές καταβολές του από την πρώτη στιγμή. 
 
 
Η ασυναγώνιστη ποιότητα 
Όλη η τεχνογνωσία τής Ford στη δημιουργία αυτοκινήτων είναι ενσωματωμένη στη Mustang Mach-E. Ο πρώτος στην Ιστορία μαζικός κατασκευαστής οχημάτων γνωρίζει πολύ καλά τις απαιτήσεις των αγοραστών και κυρίως πώς να τις ικανοποιήσει. Τα υψηλής ποιότητας υλικά που αποτελούν το ευρύχωρο εσωτερικό του, η μοναδική σχεδίαση και διαμόρφωσή του, το ασύγκριτο επίπεδο εξοπλισμού και ο διαδραστικός χαρακτήρας τού οχήματος με τους επιβάτες κάνουν το νέο μοντέλο τής Ford έναν πρωτοπόρο στη σύγχρονη εποχή.
 
 
Οι δυνατότητες διασύνδεσης και εξατομίκευσης
Η ηλεκτρική Mustang Mach-E είναι το μοντέλο που επέλεξε η Ford για να λανσάρει την τελευταία και πιο προηγμένη γενιά τού συστήματος ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, την SYNC4. To σύστημα έχει τη δυνατότητα να μαθαίνει από το στυλ και τις συνήθειες του οδηγού επιτρέποντας την εξατομίκευση πάνω από 80 ρυθμίσεων του οχήματος, όπως θερμοκρασία καμπίνας, ρύθμιση θέσης και θερμοκρασίας καθισμάτων, αγαπημένους προορισμούς πλοήγησης, αγαπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, πλησιέστερους σταθμούς φόρτισης, προφίλ οδήγησης κ.ά.
 
 
Τα προφίλ εξατομίκευσης αποθηκεύονται στο cloud, έτσι ώστε ο οδηγός να έχει άμεση πρόσβαση και αλληλεπίδραση με αυτά μέσω του smartphone του και της εφαρμογής «FordPass Connect», ανά πάση στιγμή και χωρίς να βρίσκεται μέσα στο όχημά του.
 
 
Επιπλέον, το SYNC4 προσφέρει αυτόματες ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (over-the-air) ώστε να μπορεί το αυτοκίνητο να ακολουθεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, βελτιώνοντας συνεχώς τη λειτουργία του καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του. Η λήψη λογισμικού πραγματοποιείται ασύρματα στο παρασκήνιο, ενώ ο χρόνος ενεργοποίησής τους μπορεί να επιλεγεί χωρίς ο ιδιοκτήτης να περιμένει όσο πραγματοποιείται η ενημέρωση λογισμικού, ενισχύοντας την εμπειρία κτήσης.
 
 
Η ευφυία του συστήματος Intelligent Range
Το σύστημα Intelligent Range έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει ανά πάσα στιγμή και με μεγάλη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία του οχήματος αναγνωρίζοντας τον τρόπο οδήγησηςτου κάθε χρήστη και λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την αυτονομία του οχήματος. Για παράδειγμα, την προβλεπόμενη εξωτερική θερμοκρασία, την υψομετρική διαφορά του προορισμού που έχει οριστεί στο σύστημα πλοήγησης, καθώς επίσης την κίνηση στους δρόμους.
 
 
Όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο, αξιοποιώντας μάλιστα ακόμα και δεδομένα από άλλα ηλεκτρικά οχήματα της Ford που προπορεύονται στο δρόμο. Εάν η αυτονομία μεταβληθεί σημαντικά από κάποιους παράγοντες, σχετική ειδοποίηση επισημαίνει στον οδηγό τη νέα αυτονομία, ενημερώνοντάς τον αντίστοιχα για την αιτία της αλλαγής.
 
 
Οι απαράμιλλες τιμές της
Οι εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E που είναι διαθέσιμες για παραγγελία στην Ελλάδα περιλαμβάνουν πισωκίνητες (RWD) και τετρακίνητες (AWD) εκδόσεις με μπαταρία ιόντων λιθίου Standard Range (SR) χωρητικότητας 75 kWh, ή Extended Range (ER) 98 kWh. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και καλύπτονται από την 8ετή εγγύηση «FordProtect» για πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
 
Αναλυτικά, οι εκδόσεις και οι τιμές της νέας Ford Mustang Mach-E στην Ελλάδα είναι οι εξής:
 
Έκδοση 

Αυτονομία (WLTP)

Τιμή με ΦΠΑ (ευρώ)

RWD, 75 kWh, 269 PS, 430 Νm470 km57.587 (51.587, με επιδότηση).
RWD, 98 kWh, 294 PS, 430 Nm610 km62.959. 
AWD, 75 kWh, 269 PS, 580 Nm410 km63.474.
AWD, 98 kWh, 351 PS, 580 Nm540 km68.712.
 
 
Μπορείτε τώρα να την παραγγείλετε με προστασία τιμής και χαμηλό επιτόκιο 1,99%.
Επιπρόσθετα, το νέο προωθητικό πρόγραμμα συνοδεύεται από την στάνταρ 8ετή εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect.
 
 
Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ