RENAULT CAPTUR 1.5 DCI 90 PS (VIDEOS)


Σε μια περίοδο που όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων «ανακαλύπτουν» την κατηγορία των crossover, η Renault θυμάται ότι ξέρει να φτιάχνει τέτοια αυτοκίνητα και μάλιστα καλά.

  • 29/11/2013

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΜΟΝΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ

L’ Air du Temps *

Σε μια περίοδο που όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων «ανακαλύπτουν» την κατηγορία των crossover, η Renault θυμάται ότι ξέρει να φτιάχνει τέτοια αυτοκίνητα και μάλιστα καλά.

Σποραδικά αλλά με έντονο στίγμα, η Renault εδώ και χρόνια «μπαινόβγαινε» στην κατηγορία των SUV και crossovers. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το 4L ή το RX4 ακόμη και το Express ή το Kangoo Pampa; Για ένα όμως σχεδόν...ανεξήγητο λόγο η γαλλική φίρμα ως άλλος Κρόνος «έτρωγε τα παιδιά της», δίνοντας πρόσφορο έδαφος σε άλλες εταιρείες να χτίσουν όνομα και παράδοση. Ετσι έπρεπε να περάσουν κάποια χρόνια και μια αγαστή συνεργασία με τη Nissan για να δεήσουν οι Γάλλοι να σκύψουν πάνω από τις ανάγκες του σήμερα, δίνοντας σάρκα και οστά στο πρώτο τους συμπαγές αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου. Και το όνομα αυτού; Captur.

Πολύ εύστοχα, φίλος, όταν το πρωτοείδε ως τελικό πια αυτοκίνητο στη φετινή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτη, το βάφτισε... «Καψούρ» δίνοντας μια επιβεβαίωση των δικών μας εκτιμήσεων ότι τούτο το supermini crossover με το παρουσιαστικό και τις αρετές του θα μπορούσε να γίνει το νέο «αντικείμενο του πόθου». Ειδικά μάλιστα για αγορές όπως η δική μας στην οποία τα crossover γνωρίζουν μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις πωλήσεις... παγκοσμίως (!). Βέβαια, το όνομα δεν είναι ελληνικό, αλλά μια σύνθεση που εμπεριέχει τη γαλλική λέξη «Cap» που σημαίνει διάσχιση διαδρομής. Πριν ξεκινήσουμε όμως το δικό μας... Cap ας «ακτινογραφήσουμε» το νέο γαλλικό crossover.

Beauté

H πρώτη εντύπωση ακόμα και στο απλό ιβουάρ χρώμα του αυτοκινήτου δοκιμής με την ειδική αντιχαρακτική επίστρωση είναι... Καψούρ. Η σχεδίαση βασίζεται σαφώς στο γονιδιακό αποτύπωμα των Clio και Zoe με την εμφατική μάσκα, τις μυώδεις καμπύλες και τον παρ΄ όλα αυτά συμπαγή χαρακτήρα. Εδώ κι εκεί πινελιές χρωμίου δίνουν έναν τόνο πολυτέλειας, απρόσμενα ταιριαστό για ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε για διακόσμηση να έχει... λάσπες. Η κοψιά του μάλιστα θα μπορούσε να θυμίζει τρίθυρο μοντέλο με τα σχετικά μικρά του παράθυρα. Από την άλλη, οι φυσικές του διαστάσεις με τους μικρούς πρόβολους εμπρός και πίσω, την αρκετά καλή απόσταση του πατώματος από το έδαφος (17 εκατοστά) και τα χορταστικά ελαστικά (205/60-R16) κάνουν το αυτοκίνητο ακόμα πιο δυναμικό.

Η είσοδος στο εσωτερικό θυμίζει σαφώς crossover αφού αμέσως νιώθεις ότι κάθεσαι ψηλότερα, έχοντας γύρω σου έναν τυπικά φινιρισμένο διάκοσμο με αρκετή δόση νεανικότητας. Οχι. Το σαλόνι και δη το ταμπλό δε «φορά» μαλακές επενδύσεις και αφράτα premium αισθητικής υλικά. Εδώ σου δίνεται η εικόνα ότι μπορείς να σκονίσεις το ταμπλό χωρίς να σε νοιάξει ιδιαιτέρως, αλλά από την άλλη τραβάει τις δαχτυλιές σαν μαγνήτης Πάντως, οι σχεδιαστές της Renault –προς τιμήν τους- δεν πήραν απλώς ένα ταμπλό από Clio αλλά με εξαίρεση τον πίνακα οργάνων και το τιμόνι, δημιούργησαν κάτι αρκετά διαφορετικό που συνάδει κατά τη γνώμη μας με αυτό για το οποίο έχει δημιουργηθεί το Captur συνταιριάζοντας τα συστατικά ενός πολυχρηστικού, ενός crossover κι ενός άνετου hatchback σε μια συνταγή. Ετσι προσπερνάμε την τυπική εργονομία και στεκόμαστε στο πίσω συρόμενο κάθισμα κατά 16 εκατοστά, στο ντουλαπάκι συνοδηγού που πλέον είναι συρτάρι, το οποίο χωράει, ούτε λίγο ούτε πολύ, μια εξάδα μικρά μπουκάλια νερού, στις πάμπολλες θήκες για μικροαντικείμενα στο διπλό πάτωμα χώρου αποσκευών. Μέχρι και στα αφαιρούμενα καλύμματα (αν το θελήσετε) που βγαίνουν και πλένονται! Κι όλα αυτά με πολύ καλή ευρυχωρία για ανθρώπους και αποσκευές.

Simplicité

Η πλατφόρμα B είναι μια βάση «πασπαρτού» για τη Renault. Σε αυτή άλλωστε βασίζεται και το Clio, μόνο που για το Captur έχει φαρδύτερα μετατρόχια και μακρύτερο μεταξόνιο, δίνοντας άλλο «πάτημα» στο μικρό crossover. Οι αναρτήσεις είναι τυπικές για την κατηγορία με γόνατα εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω. Ο κινητήρας του Captur «μας», είναι γνωστός και από το Clio αποδίδοντας 90 ίππους και 220 Nm ροπής. Στο supermini hatchback με το μικρό βάρος ο κινητήρας πετύχαινε αξιοζήλευτες επιδόσεις. Στο Captur όμως, το αμάξωμα είναι μεγαλύτερο, το αυτοκίνητο βαρύτερο κατά 100 κιλά (παρά τις έντιμες προσπάθειες των Γάλλων μηχανικών να επιβάλουν δίαιτα στο γαλλικό crossover), οπότε οι επιδόσεις είναι τίμιες μεν πιο νωχελικές δε του αναμενόμενου ή αν προτιμάτε των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου. Από την άλλη, η άριστη αεροδυναμική, το μελετημένο πάτωμα αλλά και η τεχνολογία του πετρελαιοκινητήρα άμεσου ψεκασμού (και με κουμπί Eco που πετυχαίνει μείωση κατανάλωσης μέχρι 10% μειώνοντας τη μέγιστη αποδιδόμενη ροπή και ελέγχοντας ιδανικά το σύστημα κλιματισμού) κάνει τη χαμηλή κατανάλωση όχι ευσεβή πόθο αλλά απτή πραγματικότητα. Τα 5,3 λίτρα για κάθε 100 χλμ. τις ημέρες δοκιμής μας (μαζί με την επίπονη για αυτοκίνητο και συμμετέχοντες διαδικασία μετρήσεων) είναι μια επίδοση που δε βλέπουμε συχνά στον κόσμο του πετρελαίου.

Conforté

Κι αν αυτά λίγο-πολύ τα βλέπετε στον πίνακα οργάνων, υπάρχει κάτι άλλο που δεν αποτυπώνεται. Το μυστικό της επιτυχίας δεν είναι άλλο από αυτό που γνωρίζουν καλά οι Γάλλοι: Ανεση. Αφού εδώ και χρόνια εκθειάζεται η ικανότητά τους να δημιουργούν αυτοκίνητα που... καταπίνουν λακκούβες, γιατί να μη δημιουργήσουν ένα ανάλογα άνετο crossover; Καθαρά ακαδημαϊκό το ερώτημα αφού η απάντηση είναι το Renault Captur, το πιο άνετο συμπαγές crossover που έχουμε οδηγήσει τα τελευταία χρόνια. Η συμπεριφορά του σε χώμα ή ταλαιπωρημένη άσφαλτο είναι απλά κορυφαία, τόσο μάλιστα που θα συμβουλεύαμε τους μηχανικούς της Renault να επισπεύσουν την φημολογούμενη ενσωμάτωση τετρακίνησης στο γαλλικό crossover. Το επίσης ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το αυτοκίνητο σε κακό ανάγλυφο δεν τρίζει και δεν βροντά, δείγμα της πολύ καλής ακαμψίας του πατώματος. Μέσα σε όλα αυτά βάζουμε και την καλής πληροφόρησης κρεμαγιέρα, ενώ στα του ανοιχτού δρόμου το αυτοκίνητο είναι αρκετά ήσυχο, ειδικά σε ταχύτητες μέχρι τα 110 χλμ./ώρα, χάρη και στην...ντιζελάτη κλιμάκωση του κιβωτίου. Μάλλον όμως θα θέλαμε ένα 6άρι κιβώτιο ή έστω με πιο «κουμπωτή» αίσθηση στις αλλαγές.

To Renault Captur υποπτευόμαστε ότι θα κάνει θραύση στην Ελλάδα έστω και στον νωχελικό ρυθμό πωλήσεων των ημερών μας. Είναι όμορφο, πρακτικό, άνετο και άριστο οδηγικά ακόμη κι αν πιεστεί σε χώμα ή άσφαλτο με μια πληθώρα συστημάτων ασφαλείας. Mπορεί να οδηγηθεί με οποιοδήποτε τέμπο και να σε κάνει να νιώσεις ότι οδηγείς ένα σύγχρονο, φρέσκο αυτοκίνητο της εποχής μας. Αν μάλιστα το αποκτήσετε με το προαιρετικό σύστημα πολυμέσων Media Nav ή Renault R-Link με οθόνη-τάμπλετ 7 ιντσών και με κάποιο πακέτο εξατομίκευσης με διχρωμία αμαξώματος ανάλογο διάκοσμο στο εσωτερικό τότε θα έχετε ένα αυτοκίνητο gadget. Για μια ακόμη φορά, η Renault άργησε λίγο αλλά τα κατάφερε. Κι όπως είπαμε... άντε και τετρακίνητο.

Γαλλικά: Ο αέρας της εποχής