Ανανέωση για το Hyundai Accent


H πέμπτη γενιά του Hyundai Accent παρουσιάστηκε το 2017 και έχει έρθει η ώρα της επανασχεδίασής του. Τα στελέχη της νοτιοκορεατικής εταιρείας έχουν φροντίσει ήδη γι’ αυτό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 12/2/2022

Το Hyundai Accent, δεν είναι άγνωστο στη χώρα μας, καθώς παλιότερα ήταν ένα από τα μοντέλα που στήριξαν τις πωλήσεις της εταιρείας και στην Ελλάδα. Το μικρομεσαίο όχημα, το οποίο σε κάποιες αγορές διατίθεται με την ονομασία Verna, πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994 και ήδη βρίσκεται στην πέμπτη γενιά του έκτοτε.

Η Hyundai έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία να το επανασχεδιάσει και να το επικαιροποιήσει αναφορικά με τον εξοπλισμό του. Η διαδικασία δοκιμών εξέλιξης δείχνει τα πρωτότυπα με έντονο καμουφλάζ στο αμάξωμα, το οποίο κρύβει αποτελεσματικά τις λεπτομέρειες.

Πάντως, αν κρίνουμε από τη γενικότερη εικόνα τους, το ανανεωμένο Accent θα διαθέτει στοιχεία από το Elantra. Στις φωτογραφίες μπορούμε να εντοπίσουμε την ευρύτερη γρίλια στη μάσκα του οχήματος, σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα, καθώς και ότι τα φώτα του είναι τοποθετημένα χαμηλότερα, συγκριτικά.

Κάτω από αυτά, ενδεχομένως να υπάρχει ένας πιο γωνιώδης προφυλακτήρας, αλλά αυτό μένει να το διαπιστώσουμε όταν η εταιρεία θα επιτρέψει τη μερική αποκάλυψη των πρωτοτύπων εξέλιξης.  

Στο πίσω μέρος φαίνεται ότι τα εκεί φώτα είναι μεγαλύτερα σε έκταση και ενσωματώνονται και προς το πλάι του αμαξώματος. Η άκρη του πορτμπαγκάζ δείχνει να έχει έντονη ακμή και να είναι σχετικά κάθετη.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τους κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται. Πάντως, ενδέχεται να εφοδιάζεται τόσο με βενζινοκινητήρα όσο και με πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων τής εταιρείας, οι οποίοι θα διαθέτουν και ήπιο σύστημα υβριδικής διάταξης (mHEV) για κάποιες αγορές.